Back to top
Τετάρτη, 15 Αυγούστου, 2012 στις 12:56μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

Μέρα εορτής σήμερα για την Παναγία, εορτή και για το χωριό μας. Όλοι οι συγχωριανοί ανέβηκαν στο μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας και τίμησαν την μεγάλη αυτή εορτή.

Ιδιαίτερη αναφορά, πρέπει να γίνει στην κατασκευή του πλακόστρωτου δρόμου-μονοπατιού (από πέτρα) από το μνημείο του Καπετάν-Αλέξη έως πάνω στην είσοδο του Μοναστηριού. Εντυπωσιακό έργο, που έγινε από την εκκλησιαστική επιτροπή του χωριού μας, μετά από δωρεές συμπατριωτών μας. Αξίζουν πολλά μπράβο στους δωρητές και πάντα η Παναγία να τους έχει καλά. Στην σημερινή μεγάλη εορτή, υπήρχαν αρτοκλασίες, τάματα, ενώ η εκκλησιαστική επιτροπή είχε βάλει σε κλήρωση, ένα αρνί, μία γίδα και ένα γουρουνόπουλο. Τυχεροί συμπατριώτες μας ο Παναγιώτης Μεγρέμης (γουρουνόπουλο), ο Γιώργος Χρ.Πανούσης (αρνί), ο Δημήτρης Ν. Πανουσόπουλος (γίδα), η Ευγενία Τσαρουχά-Λώλου (πατάτες), ο Τρύφωνας Δρακόπουλος (μέλι). Και του χρόνου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Καπετάν-Αλέξη και κατάθεση στεφάνων.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια