Back to top

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ 2016

Εκδήλωση για τον στρατηγό Αλέξη Νικολάου (Λεβιδιώτη), αρχηγού των όπλων περιφέρειας Τριπολιτσάς, για τα 190 χρόνια από τη θυσία του (1826)

Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2016 στις 8:00μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, | Ν.Δ.Κ.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το 10ο αντάμωμα του Λεβιδίου, ο Σύλλογος Λεβιδιωτών Αττικής πραγματοποίησε Θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας στη Βλαχέρνα και τρισάγιο στον τάφο του Καπετάν Αλέξη Νικολάου (Λεβιδιώτη), τιμώντας έτσι τον στρατηγό, αρχηγού των όπλων περιφέρειας Τριπολιτσάς, για τα 190 χρόνια από τη θυσία του (1826).
Χοροστατούντων των Ιερέων πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Πανουσόπουλου, π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλου, π. Αριστείδη Ζάβου και π. Κωνσταντίνου Κουβαβά και υπό τον ήχο ψαλμωδιών από τον Λαμπαδάριο του καθεδρικού ναού (Μητροπόλεως) Αθηνών, Λεβιδέου Α. Κατσαρού, πραγματοποιήθηκε Θεία λειτουργία και μνημόσυνο για τον Καπετάν Αλέξη και των υπολοίπων πεσόντων.
Μετά την λήξη της Θείας λειτουργίας στο Μοναστήρι, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λεβιδιωτών Αττικής, κ. Ιωάννης Αποστολόπουλος, σε σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία του Καπετάν Αλέξη (Λεβιδιώτη), ευχαρίστησε τους Ιερείς και τους ψάλτες, τον κόσμο για την παρουσία του και την εκκλησιαστική επιτροπή Βλαχέρνας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους Βλαχερναίους για την κατασκευή του μνημείου, στο τόπο ταφής του Αλέξη Νικολάου.
Τόνισε επίσης πως είναι η πρώτη φορά που το Λεβίδι πραγματοποιεί την εκδήλωση αυτή, στον τάφο του Αλέξη Νικολάου (Λεβιδιώτη) και πως ο Σύλλογος των Λεβιδιωτών αν και αρχικά είχε την άποψη της μεταφοράς των οστών του στρατηγού στο Λεβίδι, με νεώτερη απόφασή του, απέσυρε την πρόταση αυτή. Επίσης πρότεινε στο μνημείο που έχει κατασκευασθεί  να αναγραφεί στο όνομα του Καπετάν Αλέξη Νικολάου και το “Λεβιδιώτης”. 
Οι παρευβρισκόμενοι εντυπωσιασμένοι από την Ιερά Μονή και από το φυσικό περιβάλλον, κατευθύνθηκαν προς τον τάφο του Καπετάν Αλέξη, όπου τελέστηκε τρισάγιο.
Κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λεβιδιωτών Αττικής, κ. Ιωάννη Αποστολόπουλο, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και όλοι μαζί έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Μετά το τρισάγιο, ακολούθησε παραδοσιακό “συχώριο” στη βρύση με το νερό από το Μισονέρι και εκεί ο εκκλησιαστικός επίτροπος Βλαχέρνας, Γιώργος Ι. Καρούντζος, ενημέρωσε τους παρευβρισκόμενους για το Κάστρο του Μπεζενίκου, δείχνοντας τους τα τείχη που σώζονται και μιλώντας τους,  για την ιστορία του Κάστρου και τις μάχες που έγιναν εκεί, σύμφωνα με την παράδοση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων, Ηλίας Σωτ. Τσαρουχάς.
 
—-
Σχετικά με τον αγωνιστή του 1821 Αλεξίου Νικολάου (Καπετάν Αλέξη):
Μετά την αναχώρηση του Ιμβραήμ από την Τριπολιτσά για τα Μεσσηνιακά Φρούρια, όπου επήγε να ξεχειμάσει, η φρουρά που απέμεινε στην Τριπολιτσά βγήκε την νύχτα της 12ης προς τα ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου 1826 και ανέβηκε στο Χάνι του Μπιλάλη, γνωστή τοποθεσία, η οποία βρίσκεται ανατολικά του Λεβιδίου. Εκεί δε προς την τοποθεσία Άγιος Νικόλαος και Κακή Πλεύρα, άφησαν κρυμμένο τον τακτικό στρατό τους, χίλιους περίπου άνδρες. Ένα σώμα καβαλαραίων κάπου 150 άνδρες απλώθηκαν για λάφυρα στον κάμπο του Λεβιδίου και τα γύρω χωριά.
Ο Αλέξης όταν έμαθε ότι οι τούρκοι βρίσκονταν στον κάμπο του Λεβιδίου ξεκίνησε από το Μοναστήρι της Παναγίας της Ελεούσας, όπου βρισκόταν και κινήθηκε στο ρίζωμα με κατεύθυνση προς το Λεβίδι. Όταν έφθασε στον Αγιάννη του Λεβιδίου το άλογό του,  κατά κακή σύμπτωση δεν ήθελε να προχωρήσει. Στάθηκε ακίνητο. Ο Αλέξης κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να το ξεκινήσει, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Τελικά το άφησε στη βρύση Αρωνίτσα. Από κει πεζός προχώρησε κάτω απο το Λεβίδι.
Στο μέρος αυτό οι τούρκοι καβαλαραίοι τον επλησίασαν, τον εκυνήγησαν και τον απομάκρυναν προς το ερημοκκλήσι ‘Αγιος Αθανάσιος. Εκεί στάθηκε και πολέμησε λίγο με τους τούρκους, οι οποίοι κατόρθωσαν και τον πήραν από πίσω. Άφησε στην εκκλησία 4 άνδρες να κρατούν το μέρος, αυτός δε με τους υπολοίπους, επροχώρησε στην πλαγιά με κατεύθυνση προς τις “Βελιτσές”, νομίζοντας πως θα πολεμούσε μόνο με τους καβαλαραίους, μη γνωρίζοντας ότι στην Κακή Πλεύρα βρισκόταν ο τακτικός στρατός των τούρκων. 
Στο μέρος αυτό έφθασαν οι τούρκοι και τον επήραν από πίσω. Ο Αλέξης πολεμούσε και οπισθοχωρούσε. Έφθασαν όμως και οι τακτικοί τούρκοι και τον καταδίωξαν και αυτοί. Πολεμώντας με γενναιότητα έφθασε μέχρι τις Βελιτσές, στης Κώσταινας τη Λάκκα, κοντά στο δρόμο που οδηγεί στην καταβόθρα του Σίνα. Στο μέρος αυτό κυκλώθηκε από παντού. Στάθηκε όμως και πολέμησε αρκετή ώρα με τους περί αυτόν έλληνες, ώσπου στο τέλος ρίχτηκαν κατά πάνω του οι τακτικοί τούρκοι, και εφόνευσαν τον Αλέξη και από τους συντρόφους του, το Νικόλαον Κουβαβά και τρεις άλλους.
Στης Κώσταινας τη Λάκκα υπάρχει και σήμερα, σε σχήμα κυκλικό, το “Λιθάρι του Αλέξη”. Το λιθάρι αυτό εχρησιμοποίησε ως προμαχώνα ο Αλέξης στην τελευταία του μάχη με τους τούρκους. Από τα 20 παλληκάρια, που είχε μαζί του, σώθηκαν μόνο τα 8. 
Την επομένη οι έλληνες επήγαν και επήραν τα πτώματα του Αλέξη και του Κουβαβά, τα φόρτωσαν στο άλογο του Αλέξη και τα μετέφεραν εδώ στο Μοναστήρι, όπου τα έθαψαν με τις πρέπουσες τιμές, ο δε Παπαναστάσης, ιερέας του Λεβιδίου και πρόγονος του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, έψαλε τα νεκρώσιμα. Το άλογο μόλις έφθασε στο Μοναστήρι αμέσως εψόφησε. 
Οι τούρκοι, δεν έμαθαν ότι σκότωσαν τον Αλέξη για τον οποίο είχαν εκστρατεύσει από την Τριπολιτσά. Έτσι, ο ήρωας επέστρεψε, νεκρός πλέον, φορτωμένος στο άλογό του, για να αναπαυθεί στο ορμητήριό του, από όπου καβάλα στο άλογό του έκαμε την τελευταία εξόρμησή του κατά των τούρκων. 
 
Σχετικά με το ιστορικό της ανέγερσης του μνημείου:
Σημειώνουμε πως φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, που έγιναν την 15η Αυγούστου 1996, με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων.
Ανάμεσα στους εξέχοντες αγωνιστές της επανάστασης του 1821 συγκαταλέγεται και ο Αλέξιος Νικολάου (Καπετάν Αλέξης)  ή Λεβιδιώτης, Στρατηγός. Ο Καπετάν Αλέξης είχε το ορμητήριό του στο Μοναστήρι της Παναγίας της Ελεούσας του Μπεζενίκου. Στον τόπο αυτό, σύμφωνα με τις ιστορικές μαρτυρίες (Φωτάκου, απομνημονεύματα περί της ελληνικής επεναστάσεως, σελ.616, δημοσιεύματος του Αθαν. Παπαγεωργίου και μαρτυριών των κατοίκων της Βλαχέρνας, ιδίως των παλαιότερων), ετάφη ο αγωνιστής μετά τον ηρωϊκό θάνατό του. Και αυτός ήτανε ο λόγος για τον οποίο ο Αθαν. Φ. Παπαγεωργίου με το ανωτέρω δημοσίευμα του στην εφημερίδα ¨Αρκαδικά¨ (5 Φεβρ. 1959) επρότεινε να τοποθετηθεί αναμνηστική πλάκα στο χώρο, όπου ο αγωνιστής ετάφη. 
Με αφορμή την ιδέα του Αθαν. Παπαγεωργίου, και λαμβάνοντας υπόψη την προσωπικότητα του αγωνιστή και την προσφορά του στον αγώνα του Εικοσιένα, ο επίτιμος επιθεωρητής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Βλαχερναίος κ. Δημήτριος Π. Λολώνης, απέστειλε σχετική πρόταση στον Σύλλογο των Απανταχού Βλαχερναίων, η οποία έγινε αποδεκτή. Επειδή όμως η Ι.Μ. Παναγίας της Ελεούσας είχε χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο μνημείο με ζώνη προστασίας 100μ. γύρω του, χρειάστηκε να ζητηθεί από την καθ΄ύλην αρμόδια 5η εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων, η σχετική απόφαση ανέγερσης του μνημείου σύμφωνα με τις προδιαγραφές.
Έτσι με την αρ.πρωτ. 933 (26-3-1995) απόφαση της 5ης εφορείας βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του μνημείου. (Περισσότερες πληροφορίες στα βιβλία του Δημ. Λολώνη “Η ΒΛΑΧΕΡΝΑ” σελ. 67-73, κεφ.”Καπεταναίοι” και “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ” σελ. 54-61 ).
Από το 1996, ανελλειπώς 20 χρόνια, πραγματοποιείται εκδήλωση-μνημόσυνο στο μνημείο του Καπετάν Αλέξη από τον Σύλλογο των Απανταχού Βλαχερναίων (ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγ.).
Το vlaxerna.gr βρέθηκε στην εκδήλωση αυτή και μέσα από το φωτογραφικό φακό του, σας παρουσιάζει την ωραία πρωτοβουλία του Συλλόγου Λεβιδιωτών Αττικής “Αλέξανδρος Παπαναστασίου”.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 IMG_3756

IMG_3757

IMG_3759

IMG_3760

IMG_3765

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 IMG_3769

IMG_3770

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

IMG_3777

IMG_3779

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

IMG_3781

IMG_3783

IMG_3784

IMG_3785

IMG_3786

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

foto: TAM  &  TSARHL

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2016 στις 5:53μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, | Ν.Δ.Κ.

Το καθιερωμένο Αυγουστιάτικο Πάρτυ Νεολαίας, πραγματοποιήθηκε και φέτος στο χωριό μας. Η Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας, οργάνωσε με επιτυχία το πάρτυ νεολαίας και ο κόσμος του χωριού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της. Οι νέοι (και οι μεγαλύτεροι…) χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι πρωίας. Στους συμμετέχοντες και πολλοί απόδημοι Βλαχερναίοι, που φέτος ήρθαν στην γενέτειρά τους και πραγματικά ένιωσαν πολύ ωραία.

Μπράβο στους οργανωτές και του χρόνου!!!

afisa xorou

DSCN0197

DSCN0250

DSCN0253

DSCN0252

DSCN0224

DSCN0222

DSCN0229

DSCN0231

DSCN0233

DSCN0235

DSCN0243

DSCN0198

DSCN0199

DSCN0200

DSCN0201

DSCN0202

DSCN0203

DSCN0204

DSCN0205

DSCN0206

DSCN0207

DSCN0209

DSCN0210

DSCN0211

DSCN0212

DSCN0213

DSCN0214

DSCN0215

DSCN0219

DSCN0220

DSCN0223

DSCN0226

DSCN0227

DSCN0236

DSCN0237

DSCN0238

DSCN0240

DSCN0249

DSCN0247

DSCN0246

DSCN0225

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2016 στις 12:27πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, | CLOLONIS

Το θέατρο σκιών Αθανασίου παρουσίασε την Τρίτη 16 Αυγούστου στην Βλαχέρνα την παράσταση «Ο Καραγκιόζης φούρνιαρης». Ο κόσμος (μικροί και μεγάλοι) απόλαυσε την παράσταση, η οποία  προκάλεσε αρκετό γέλιο με τα λογοπαίγνια που είχε. Η εκδήλωση ήταν οργανωμένη από το δήμο Τρίπολης.

DSCN0423

DSCN0414

DSCN0417

DSCN0416

DSCN0424

DSCN0426

DSCN0413

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2016 στις 6:01μμ | Κατηγορία: Εκκλησιαστικά, | CLOLONIS

Με κατάνυξη τελέστηκε και εφέτος ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο πανέμορφο εκκλησάκι της Παναγίας της Γοργοεπηκόου στη Βλαχέρνα στις 16 Αυγούστου.  Στην τελετή χοροστάτησαν οι ιερείς π. Κωνσταντίνος Πανουσόπουλος και π. Στέλιος (εφημέριος Δάρα) και παραβρέθηκαν πάνω από 100 συμπατριώτες.  Ο ειδυλλιακός χώρος της εκκλησίας, οι εξαιρετικοί λειτουργοί και ο θαυμάσιος καιρός έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους  παρευρισκόμενους να απολαύσουν μία εξαιρετικά καλή τελετή.  Με το τελείωμα της Θείας Λειτουργίας ο πατέρας Κωνσταντίνος Πανουσόπουλος έκανε μία σύντομη ομιλία αναφορικά με το τι συμβολίζει η Παναγία στους ανθρώπους της εποχής μας, χρησιμοποιώντας μάλιστα φράσεις από γνωστούς εκκλησιαστικούς ύμνους για την Παναγία.  Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κτήτορας της εκκλησίας κ. Αθανάσιος Κουτσούγερας και η οικογένειά του προσέφεραν στους παρευρισκόμενους άρτους, πιττάκια, ξεροτήγανα, μπουκάλια με εμφιαλωμένο κρασί και ενθύμια.  Η όλη τελετή ήταν άρτια οργανωμένη και άφησε άριστες εντυπώσεις.  Θερμά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες στον κ. Αθ. Κουτσούγερα για την προσφορά του αυτή.  Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία και ευτυχία.

DSCN0372

DSCN0406

DSCN0371

DSCN0374

DSCN0376

DSCN0373

DSCN0391

DSCN0377

DSCN0379

DSCN0380

DSCN0386

DSCN0383

DSCN0384

DSCN0387

DSCN0388

DSCN0394

DSCN0395

DSCN0396

DSCN0401

DSCN0400

DSCN0407

DSCN0410

DSCN0412

DSCN0398

DSCN0411

DSCN0382

 

ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2016 στις 3:57μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, | CLOLONIS

Η Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας σε συνεργασία με τη Φωτεινή Αθ. Τσαρουχά και τους νέους και νέες της Βλαχέρνας, διοργάνωσαν την 3η χορευτική βραδιά με παραδοσιακούς χορούς απ΄  όλη την Ελλάδα, αλλά και από το ελληνικό πεντάγραμμο. Τόσο τα μικρά παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή, που είχε στηθεί από το δήμο Τρίπολης ειδικά για το σκοπό αυτό, αποδεικνύοντας ότι τα μαθήματα χορού πιάνουν τόπο. Το θερμό χειροκρότημα από το κοινό είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όλους όσους βοήθησαν για την όμορφη βραδιά. Σαφώς το μεγάλο μπράβο πηγαίνει στη Φωτεινή Αθ, Τσαρουχά, όπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αφιερώνει χρόνο από τις διακοπές της για να παραδώσει δωρεάν μαθήματα χορού στους Βλαχερναίους. Στην παρουσίαση ήταν η Δήμητρα Τσιώλη-Τσαρουχά ενώ ευχαριστήριο μήνυμα έκανε και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχέρνας Δημήτρης Κολλίντζας. Ο Σταύρος Αποστολόπουλος, ως αντιπρόεδρος της Μορφωτικής Κίνησης Βλαχέρνας, έδωσε ενθύμιο δώρο στη Φωτεινή Τσαρουχά και η βραδιά έκλεισε με σόου από βεγγαλικά. Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου να είναι πάλι μαζί μας.

DSCN0160

DSCN0159

DSCN0168

DSCN0172

DSCN0173

DSCN0161

DSCN0163

DSCN0164

DSCN0167

DSCN0171

DSCN0174

DSCN0175

DSCN0177

DSCN0178

DSCN0180

DSCN0184

DSCN0185

DSCN0186

DSCN0189

DSCN0190

DSCN0188

DSCN0182

DSCN0194

DSCN0196

H 9η ΓΙΟΡΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ” ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2016 στις 3:52μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | vasilaras

FASOLADA 20163

FASOLADA 20161

FASOLADA 20162

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΕΝΑΤΗ  ΧΡΟΝΙΑ,
ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ
ΚΑΤΩ ΑΠ΄ ΤΗ ΜΟΥΡΙΑ!!
**
ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΡΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ
ΘΑΝΑΣΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ,
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΙΝΤΕΟ
ΕΠΑΙΡΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΙΝΑ!!
**
Ο ΤΖΑΚ Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΡΥΤΗΣ
ΜΕΣ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗ ΤΡΕΛΑ,
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ, ΚΑΘΟΝΤΑΝ
ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΣΕΛΑ!!
**
ΤΣΙΤΑΓΕΝΑ, ΜΗΤΣΙΑΡΕΝΑ
ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ,
ΓΥΙΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΪ
ΤΟΥ ΓΕΡΟ ΜΠΟΕΜΗ!!
**
Σ΄ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
Ο ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΜΕ ΜΙΧΑΛΗ,
ΜΟΙΑΖΑΝΕ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΣΥΡΙΑΣ –  ΣΕΝΕΓΑΛΗ!!
**
ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΑΛΑΝ ΟΛΟΙ,
ΤΙΣ ΡΕΓΓΕΣ ΕΒΑΛΑ ΕΓΩ
ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΩΛΗ!!
**
ΠΟΤΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΩΝΑΞΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ,
ΓΙΑ ΤΗΡΑ ΛΕΩ ΑΡΧΙΣΕ
ΤΗΝ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ!!
**
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΛΙΑ ΜΑΝΑΚΙ
ΕΙΧΕ Η ΓΙΩΡΓΙΑ,
ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΛΕΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΑΛΕΡΓΙΑ!!
**
ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΦΩΝΑΞΕ
ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΙΑ,
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ
ΠΟΥ ΒΑΦΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ!!

**

ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
ΜΕ ΛΑΜΨΗ ΦΥΣΙΚΗ,
ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΧΑΛΗ
ΣΤΗ ΛΟΡΕΑΛ ΠΑΡΙ!!
**
ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ ΘΕΛΕΙ,
ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Η ΛΟΥΚΑ Η ΚΑΤΣΕΛΗ!!
**
ΘΑ ΦΑΩ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑΤΟ
ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ,
ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΜΙΑ  ΣΕΒΕΝΑΠ
ΕΙΠΕ Η ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ!!

**

Σ΄ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ
ΔΙΝΩ ΜΙΑ ΕΥΧΗ,
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ  ΓΙΟΡΤΗ!!
**
ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΑΤΙΡΑ
ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ,
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ
ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!!

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ-ΑΛΕΞΗ

Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2016 στις 2:47πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά, | CLOLONIS

Με κατάνυξη τελέστηκε για μία ακόμη χρονιά, αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στο Μοναστήρι της Παναγίας της Ελεούσας, το καθιερωμένο τρισάγιο στο μνημείο του καπετάν-Αλέξη που βρίσκεται στις υπώρειες της Μονής.  Το τρισάγιο τελέστηκε από τον ιερέα του χωριού μας π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλου, ενώ στεφάνι προς τιμή του ήρωα κατέθεσαν εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου της Βλαχέρνας ο Πρόεδρος αυτού κ. Δημήτρης Κολλίντζας και εκ μέρους του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων, ο Αντιπρόεδρος αυτού κ. Παναγιώτης Π. Κατσούλης.  Τη σύντομη και σεμνή τελετή παρακολούθησαν αρκετοί συμπατριώτες μας οι οποίοι είχαν παραστεί στη Λειτουργία που έγινε στο Μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας.

DSCN0347

DSCN0351

DSCN0352

DSCN0353

DSCN0354

DSCN0342

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2016 στις 6:42μμ | Κατηγορία: Εκκλησιαστικά, | ΠπΚ

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

DSCN0286

DSCN0284

DSCN0280

DSCN0281

DSCN0282

DSCN0288

DSCN0293

DSCN0291

DSCN0292

DSCN0295

DSCN0296

DSCN0298

DSCN0290

DSCN0294

DSCN0323

DSCN0324

DSCN0326

DSCN0334

DSCN0331

DSCN0333

DSCN0338

DSCN0339

DSCN0340

DSCN0344

DSCN0341

 

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2016 στις 2:34μμ | Κατηγορία: Εκκλησιαστικά, | ΠπΚ

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

DSCN0113

DSCN0106

DSCN0103

DSCN0126

DSCN0110

DSCN0107

DSCN0123

DSCN0133

DSCN0136

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2016 στις 2:20πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | CLOLONIS

DSCN0279

DSCN0267

DSCN0266

DSCN0275

DSCN0277

DSCN0264

DSCN0268

DSCN0269

DSCN0272

DSCN0273