Back to top

ΕΚΛΟΓΕΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

“Επιτροπές διαβούλευσης” στους δήμους της Αρκαδίας, σύμφωνα με τον “Καλλικράτη”

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, 2011 στις 12:47μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Δημοτική επιτροπή διαβούλευσης προβλέπεται να συγκροτηθεί στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους (αυτό το κριτήριο, το πληρούν όλοι οι δήμοι της Αρκαδίας, πλην Νότιας Κυνουρίας), με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του και εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών (μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου). Πρόκειται για όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες. Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας όπως:  Των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων, των επιστημονικών συλλόγων και φορέων, των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών, των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, των ενώσεων και συλλόγων γονέων, των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών, άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών, εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων, Δημότες. Είναι προφανές ότι η ανωτέρω απαρίθμηση είναι ενδεικτική και στην επιτροπή μπορούν να κληθούν να συμμετάσχουν φορείς, σύλλογοι ή οργανώσεις που υφίστανται και δρουν στο δήμο. Ο συνολικός αριθμός των μελών της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, μπορεί να είναι από εικοσιπέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.  Για την συγκρότηση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, καλούνται με κάθε πρόσφορο τρόπο (αποστολή πρόσκλησης, δημοσίευση στον τοπικό τύπο κλπ) φορείς, σύλλογοι, οργανώσεις του δήμου, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο νέο θεσμό να εκφράσουν εγγράφως τη βούλησή τους εντός τακτής οριζόμενης προθεσμίας. Η πρόσκληση αναρτάται και στην ιστοσελίδα του δήμου. Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, μεταξύ άλλων: Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο. Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των  δυνατοτήτων αυτών.

Αθανάσιος Κακκώνης: Λίγα λόγια για τον απερχόμενο Δήμαρχο Αθανάσιο Καβουρίνο

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, 2011 στις 9:34πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | dimmeg

Με τον ερχομό της νέας χρονιάς λήγει μια θητεία δώδεκα συνολικά ετών του απερχόμενου Δημάρχου μας κ. Αθανάσιου Καβουρίνου. Μετά από δώδεκα χρόνια άψογης και ειλικρινούς συνεργασίας που είχε μαζί μου, με τους δημοτικούς συμβούλους και με όλο το προσωπικό του Δήμου μας αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας την περηφάνια που αισθάνομαι γι’ αυτόν τον Άνθρωπο. Τίμησε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε και ανταποκρίθηκε στο μέτρο του δυνατού στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του τόπου μας. Βοήθησε τους ανήμπορους και αδύναμους. Εργάστηκε με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να οδηγήσει τον τόπο μας στο δρόμο της ανάπτυξης. Με υψηλό αίσθημα καθήκοντος τόλμησε να βάλει τον πήχη ψηλά. Ήρθε σε ευθεία ρήξη με την στασιμότητα που επικρατούσε μέχρι τότε και μετά από πραγματικά σκληρή και επίπονη προσπάθεια πέτυχε πολλά. Αναβάθμισε τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος στους δημότες. Προώθησε έργα σημαντικά στο Λεβίδι και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και αναφέρω ενδεικτικά κάποια από τα πιο σημαντικά: 1) Μουσείο Αλέξανδρου Παπαναστασίου, 2) Αγροτικό Ιατρείο Λεβιδίου,  3) Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Λεβιδίου, 4) Αναπαλαίωση Κάτω Γυμνάσιου για να γίνει Δημοτικό Σχολείο, 5) Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», 6) Πρόγραμμα «Πολιτική Προστασία» τους θερινούς μήνες για την προστασία από τις πυρκαγιές, 7) Γήπεδο ποδοσφαίρου στο Λεβίδι, 8) Γήπεδα 5χ5 σε Λεβίδι – Βλαχέρνα – Δάρα – Κανδήλα, 9) Μελέτη για το Κέντρο Υγείας στο Λεβίδι, 10) Αντικατάσταση βανών στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Λεβιδίου και συντήρηση του δικτύου, 11) Αναδασμός Έλους Κανδήλας – Λεβιδίου – Βλαχέρνας – Χωτούσας – Λίμνης –  Ορχομενού – Παλαιοπύργου, 12) Παράλληλα έργα στον αναδασμό, 13) Σχέδιο Πόλης Λεβιδίου, 14) Αμφιθέατρα σε Λεβίδι – Δάρα,  15) Φωτισμός και Ύδρευση σε όλους τους κτηνοτρόφους, 16) Ασφαλτοστρώσεις και Οδοποιϊα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, 17) Γεωτρήσεις, 18) Μελέτη αποχέτευσης σε Λεβίδι – Κανδήλα, 19) Μελέτη εκσυγχρονισμού αρδευτικού δικτύου στο Δάρα, 20) Αναπλάσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και άλλα πολλά. Έργα για την προσβασιμότητα, τις υποδομές, την προβολή του τόπου μας, την αισθητική και λειτουργική του αναβάθμιση. Αξιοποίησε στο μέγιστο και με απόλυτη διαφάνεια τους πόρους του Δήμου μας και παράλληλα διεκδίκησε δυναμικά και έφερε στο Δήμο πρόσθετους πόρους. Και όλα αυτά έχοντας να αντιμετωπίσει σημαντικά εμπόδια και σε πολλές περιπτώσεις την υπονόμευση των προσπαθειών του.  Ο Αθανάσιος Καβουρίνος άφησε στο πέρασμά του την αύρα της δημιουργικότητας, της θετικής προσφοράς στους δημότες και στην κοινωνία, την αύρα της λεβεντιάς και της καλοσύνης του!

 Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λεβιδίου

Αθανάσιος  Κακκώνης

ΟΜΙΛΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΟΥΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, 2011 στις 10:27πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Κύριε Πρόεδρε της Τ.Ε.Δ.Κ. Αρκαδίας, κύριε Δήμαρχε του Δήμου Φαλάνθου, Κύριε νεοεκλεγέντα Δήμαρχε της Τρίπολης,

Η σημερινή λιτή τελετή, έχει διπλή σημασία. Αφενός μεν την παράδοση του καποδιστριακού Δήμου Λεβιδίου από εμένα και την παραλαβή και συγχώνευσή του στο διευρυμένο δήμο Τρίπολης . Αφετέρου δε, την αφιέρωση της σημερινής τελετής σε ένα άψυχο πράγμα, σε αυτόν εδώ τον κουμπαρά, που θα αναφερθώ σε λίγο.

Το όποιο έργο έγινε στη δωδεκαετία του Καποδίστρια, μικρό ή μεγάλο, δεν επιτρέπεται να το κρίνω εγώ. Τούτο θα ήταν υπερμέτρως εγωιστικό. Άλλωστε η πρωτοβουλία της παρουσίασης  του οπτικού υλικού που παρακολουθείτε, ανήκει στο προσωπικό του Δημαρχείου και όχι σ΄ εμένα. Αυτό θα εκτιμηθεί από τους δημότες στο πέρασμα του χρόνου. Και αν εισπράξω την αγάπη τους, τούτο θα σημαίνει ότι πέτυχα και σημαίνει πως με  βλέπατε σαν  το παιδί σας ή το φίλο σας και μετά σαν το Δήμαρχό σας. Αν εισπράξω τη δυσαρέσκειά τους, τότε θα είναι μια οδυνηρή διαπίστωση για μένα, ότι ο βασιλιάς ήταν γυμνός και τόσα χρόνια ντρεπόμασταν να το ομολογήσουμε. Φρονώ όμως, ότι δουλέψαμε αδιακρίτως, μέρες και νύχτες, για να δούμε να χαμογελάσει ο  παππούς και η γιαγιά, ο εργαζόμενος, ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος, ο μαθητής, ο φοιτητής, ο νέος και η νέα, ο πρώτος και ο έσχατος, ο έχων ειδικές ανάγκες. Επί προσωπικού, επέλεξα η ζωή μου στο δήμο να αγγίζει τα όρια του ασκητισμού, ως προς τις απολαβές που εδικαιούμην, χωρίς ποτέ να ζητήσω έξοδα κίνησης, κινητά τηλέφωνα, πολυτελή αυτοκίνητα, ταξίδια και πολλά άλλα, που κατά το νόμο θα μπορούσα να διεκδικήσω. Ο λόγος απλός. Η συμπεριφορά και η ζωή του έχοντος δημόσιο αξίωμα ή αυτού που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, θα πρέπει να είναι τέτοια, που να μην προκαλεί και ταυτόχρονα να διδάσκει. Γι αυτό και πάντα προκαλούσα καλοπροαίρετα να γίνει έλεγχος των περιουσιακών μου στοιχείων, είτε ως φυσικού προσώπου είτε ως εταίρου και αν βρεθεί έστω και ένα τετραγωνικό ακίνητης περιουσίας, να μου το κατάσχετε ως προϊόν διαφθοράς. Πλην ελαχίστων χρημάτων σε κοινό λογαριασμό με τη σύνταξη της μάνας μου, δεν έχω απολύτως τίποτα άλλο. Συμπαθάτε με αν απολογούμαι, αλλά δε θα μπορούσα να ομαδοποιηθώ με τη γενικότερη πολιτική κατάσταση της διαφθοράς, τα αποτελέσματα της οποίας, πληρώνει η Πατρίδα μας σήμερα. Τήρησα στο ακέραιο το ρηθέν του αρχαίου κλασικού Ισαίου, ο οποίος ανέφερε ότι αυτός που υπηρέτησε το δημόσιο βίο και το δημόσιο χρήμα, θα πρέπει να εξέρχεται φτωχότερος από ό,τι όταν εισήλθε.

 Κύριε Δήμαρχε της Τρίπολης, σας εύχομαι υγεία πρωτίστως και υπομονή.Ο Δήμος Λεβιδίου σας παραδίδεται χωρίς δυσβάστακτα χρέη. Αν μάλιστα έλθουν οι μηνιαίες επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα, συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι η χρονιά που διανύουμε, υπήρξε ιδιαιτέρως δυσχερής για τους Δήμους, αφού η Σ.Α.Τ.Α. ήλθε κατά 90% μειωμένη, η πολιτική προστασία και οι ΚΑΠ κατά 60% κ.λ.π. Όλα τα χρηματικά εντάλματα που εξεδόθησαν στη διάρκεια της δωδεκαετίας, ανεξάρτητα από τις εγκρίσεις των από το δημοτικό συμβούλιο και ανεξάρτητα από τους κατά καιρούς ελέγχους από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου, είναι στη διάθεση όλων για έλεγχο, όχι μόνο τώρα, αλλά και όποτε και αν εζητούντο. 

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΩΡΙΜΕΣ: 

1.ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ 800.000 €.

2. ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ – ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΧΩΤΟΥΣΑΣ – ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ 2.500.000 €

3.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΑΡΑ: 2.250.000 €

4.ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΓΥΜΝΑΣΕΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ 1.072.000 €

5.ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ 502.000 €

6.ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ 365.000 €

7.ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΛΕΒΙΔΙΟΥ – ΚΑΝΔΗΛΑΣ

Κύριε Δήμαρχε

Προσπαθήστε και είμαι βέβαιος γι αυτό, να βάλετε ένα λιθαράκι στο διάβα σας και γι αυτή τη δημοτική περιφέρεια. Αυτό που θα κρίνετε εσείς και οι συνεργάτες σας πως είναι καλό για τούτο τον τόπο. Εγώ θα μπορούσα να υποδείξω και να  παραινέσω, αν μου επιτρέπετε κύριε Δήμαρχε, μόνο ένα πράγμα. ΝΑ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ. 

Για το λόγο αυτό, θα σας δωρίσω ένα κουμπαρά, εις ανάμνηση της σημερινής τελετής και θα διηγηθώ σε όλους σας την ιστορία του, η οποία πρώτη φορά παρακαλώ δημοσιοποιείται. Μα θα μου πείτε: έχει ο κουμπαράς ιστορία; Και όμως!! Αν μπορούσε να μιλήσει ο κουμπαράς, θα έλεγε πολλά!!

Όταν ήμουν μαθητής, είχα τυφλωθεί για τρία χρόνια. Το 1999 που εκλέχθηκα Δήμαρχος στο Λεβίδι, τις πρώτες ημέρες, με επισκέφθηκαν δύο τυφλοί και ζητούσαν εναγωνίως οικονομική βοήθεια. Αυτό ξύπνησε μέσα μου το παρελθόν μου. Αποφάσισα λοιπόν να υιοθετήσω τον κουμπαρά και να προσπαθώ να τον γεμίσω για τους έχοντες ανάγκη.  Από αυτό το βήμα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους σημαντικούς και άσημους ανθρώπους -και πιστέψτε με, οι άσημοι και οι φτωχοί ήταν περισσότεροι -, που όλοι τους ήθελαν να κρατούν την ανωνυμία τους και γέμιζαν πάντα τον κουμπαρά. Και από τον κουμπαρά αυτό, σπουδάσαμε φοιτητές, πληρώσαμε νοσήλια, κηδέψαμε απόρους και οικονομικούς μετανάστες και επί πολλά χρόνια σχεδόν σε καθημερινή βάση αθόρυβα και χωρίς δημοσιότητα, σιτίσαμε περίπου 70 οικογένειες. Δημοσίως όμως και χωρίς να θέλω να μειώσω την ικανότητα των συνεργατών μου σε άλλους τομείς, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως τον επί δωδεκαετία συνεργάτη μου Πάνο Κουτσούγερα, που αδιαλείπτως ήταν ο καλός Λευίτης και αόρατος και ταπεινός τροφοδότης των φτωχών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους, από την αρχή της θητείας μου, τον Θανάση Μελή, Γιάννη Κουμαρέλα, οι οποίοι πρωτοστάτησαν για τη δημιουργία του Μουσείου Παπαναστασίου και άνοιξαν μόνοι τους λογαριασμό στην Αγροτική Τράπεζα Λεβιδίου για τη συγκέντρωση ποσού με σκοπό τη χύτευση του ανδριάντα του Αλεξάνδρου Παπαναστασίου που κοσμεί την είσοδο του Λεβιδίου, Βασίλη Ζερβογιάννη, Χρήστο Ντόκο, Φώτη Λάγγα, Βαγγέλη Δρόσο, Μπάμπη Γιαννιά, Γεωργία Ξηρογιάννη, τον επί τετραετία και τώρα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτη Σιάννη, για την πολύτιμη συμβολή του στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου,  το μαχητικό Θανάση Σιάννη, τον αείμνηστο Δημήτρη Ίσκο, από τον αποία διδάχτηκα πολλά στην τοπική αυτοδιοίκηση, και τους σημερινούς συμβούλους, Βασίλειο Ζη, στον οποίο το Λεβίδι οφείλει πολλά για την ανιδιοτελή του παρουσία για περισσότερα από 40 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, Χαράλαμπο Σταμάτη, στον οποίο οφείλουμε πολλά για την πρόοδο των εργασιών του αναδασμού και στον οποίο εύχομαι για πολλούς λόγους καλή επιτυχία και κουράγιο στα νέα του καθήκοντα, αφού εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Τρίπολη και λόγω της σοβαρότατης ενασχόλησής του με τον αναδασμό, θα περιμένουμε πολλά από τον ίδιο, γνωρίζοντας τις ικανότητές του,  τον φίλο μου Νίκο Κακώνη για την εργατικότητα που επέδειξε, τον κ. Ανδρέα Παπαναστασίου και  Δημάκο Αλεξόπουλο, τους οποίους ευχαριστώ για την πραότητα της σκέψης και συμπεριφοράς τους,   και τους μακροβιότερους σε δημοτική θητεία και άξιους συμπαραστάτες μου, Γιώργο Τσέκο και Πάνο Κουτσούγερα.  Τους Προέδρους: Τάσο Τσαρουχά, Φώτη Νταγιάντη, Ιωάννη Αλεξόπουλο, Θοδωρή Στρέμπα, Γιάννη Αθανασούλη, Γιάννη Θλιβέρη, Θανάση Σιάννη, Πάνο Καραμπή, Γιώργο Ρούμπο. Ευχαριστώ τους επικεφαλής των μειοψηφιών, Νίκο Πραγκαστή, πρώην δήμαρχο Λεβιδίου, Γιώργο Βλαχοκυριάκο και Παναγιώτη Ξηρογιάννη μαζί με τους συνεργάτες τους, που βοήθησαν από τη θέση τους αυτό τον τόπο και τη δική μου κρίση. Ειδικά τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας της παρούσας δημοτικής περιόδου: Σπύρο Βαρδουνιώτη, για την αγάπη με την οποία με περιέλαβε, Θοδωρή Στρέμπα για την πολύτιμη βοήθειά του σε καίρια θέματα και αποφάσεις του Λεβιδίου και των χωριών,  Χρήστο Δεληγιάννη, Χρήστο  Μούργελα, Χρήστο Ρουμελιώτη και Σπύρο Ζάβο, για τη στήριξη των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες που με ανέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, οι δημοτικοί  μου υπάλληλοι: Γωγώ Πιτερού και  Γεωργία Μπαγιέρη, στη γραμματεία του Δήμου,  Βασίλη Ζάβο επί χρόνια πρακτικογράφο, τη Σιόλα Αθανασία στο ληξιαρχείο του Δήμου, την κ. Τούλα Κατσαρού και τον Βαγγέλη Πετρόπουλο που έχουν συνταξιοδοτηθεί, τον Γιώργο Καρούντζο υπεύθυνο των οικονομικών ομοίως και την Ελένη τη Λούρα, οι οποίοι χειρίστηκαν με  φοβερή υπευθυνότητα το πόστο αυτό, την Πίτσα Μητροπούλου, Αικατερίνη Σβώλου και Θοδωρή Τσάμη, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στον τομέα των έργων που είχαν χρεωθεί, ειδικά τον τελευταίο ευχαριστώ που ανέχτηκε την πίεση και τη γκρίνια μου, τη Λίτσα Βυτόγιαννη για το εξαιρετικό της ήθος, την Εύη Καρκαζή και τέλος τον Προϊστάμενο Αθανάσιο Κακκώνη, ο οποίος νυχθημερόν ήταν δίπλα μου και εργάστηκε μη φειδόμενος χρόνου και ωραρίου. Του εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο στα νέα του καθήκοντα ως Πρόεδρος του Λεβιδίου.  Στην ταμειακή υπηρεσία την κ. Σοφία Μήτρου, η οποία προφύλαξε το Δήμο και εμένα προσωπικά από πολλές κακοτοπιές, τόσο με τη γνώση της όσο και με την εμπειρία που διέθετε. Τις κ.κ.  Ιωάννα Ζιάζιαρη και Γεωργία Μπουλούγαρη, ειδική ταμία και εισπράκτορα αντίστοιχα, για την εργατικότητά τους. Στο ΚΕΠ τον Κώστα Δρόσο, στην καθαριότητα τους Φίλιππα Δαραβέλλα και Χρήστο Παρασκευόπουλο, στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, την Ελισάβετ Κουμαρέλα και Κατερίνα Κακώνη, των οποίων οι υπηρεσίες στην Τρίτη ηλικία και στους έχοντες ανάγκη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπήρξαν ανεκτίμητες. Στους Παιδικούς Σταθμούς, την Έλσα  Μουστόγιαννη  και Γεωργία Σπηλιώτη στο Λεβίδι και Μαρία Παπαγεωργίου και Αναστασία Ξηρογιάννη στην Κανδύλα. Τέλος, στα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας,  Σπύρο Βεργάκη, Τάκη Τσιπλάκο, Τρύφωνα Κακκώνη, Βασίλη Κουτσουράκη ή γνωστό σε όλους μας Μουντζούρη και Θοδωρή Τσάμη ως υπεύθυνο από το Δήμο στην πολιτική προστασία, που έλαβαν μέρος σε περισσότερες από τριάντα φωτιές εντός και εκτός Δήμου, έσωσαν το Μαίναλο και μας έκαναν υπερήφανους που ο Δήμος Λεβιδίου βραβεύθηκε πέρυσι για τη συμμετοχή του στις καταστρεπτικές φωτιές  της Αττικής.  Τέσσερις προσωπικότητες της Αμερικής, ξεχώρισαν για την αγάπη τους στο Δήμο και την ανιδιοτελή τους προσφορά, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για τη διοργάνωση του 5ου παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων το 2004 στο Λεβίδι, κάνοντάς το γνωστό πανελληνίως. Τον αγαπητό που φίλο, γιατρό, Σιάννη Γιώργο, από τον Παλαιόπυργο, τον Ανδρέα Παπαντωνίου από Δάρα, τον Χρήστο Πετμεζά από Κανδήλα και τον Βαγγέλη Πάρχα από Λεβίδι. Τους ευχαριστώ. Όλες τις υπηρεσίες του νομού, Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης, Τ.Υ.Δ.Κ.  Αρκαδίας, Δ.Ο.Υ. Τρίπολης και Δ.Ε.Η.  Τρίπολης, με ιδιαίτερη μνεία στον προϊστάμενό της Μπάμπη Κουτσιαρά και τον προκάτοχό του Χρήστο Τσαφαρά, των οποίων η βοήθεια υπήρξε καταλυτική για το μεγάλο έργο της ηλεκτροδότησης των ποιμνιοστασίων του Δήμου Λεβιδίου. Το Νομάρχη Αρκαδίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, τους κατά καιρούς Περιφερειάρχες, βουλευτές και υπουργούς του Νομού και όχι μόνο, στο μέτρο που ο καθένας βοήθησε τον τόπο μας. Το δάσκαλο Γιάννη Καρούντζο για τη συλλογή των στοιχείων και τον επί χρόνια αγώνα του, για την ανακήρυξη του Δήμου Λεβιδίου ως μαρτυρικού, μέσω του ολοκαυτώματος της κατοχής του τοπικού διαμερίσματος Βλαχέρνας. Όλα τα πολιτιστικά σωματεία των διαμερισμάτων: Φιλοτεχνικός Σύλλογος Λεβιδίου, Σύλλογος Λεβιδιωτών Αττικής, Τρίπολης, Σύλλογος Βλαχερναίων Αθήνας, Τρίπολης, Μορφωτική Κίνηση, Σύλλογος Κανδυλιωτών Αθήνας, Δαραίων Αθήνας, και Σύνδεσμο Δαραίων,  Παλαιοπύργου Αθήνας και Τρίπολης, Χωτούσας, Παναγίτσας  και  Λίμνης, όπως και όλα τα αθλητικά σωματεία. Το γιατρό του Λεβιδίου και πολύ αδελφικό φίλο Βασίλη Βαρδιάμπαση, για την πολύτιμη βοήθειά του στη σύνταξη της μελέτης για το Κέντρο Υγείας Λεβιδίου, αλλά και για την ανιδιοτελή προσφορά του στα αιτήματα του Δήμου και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Στους διευθυντές των σχολείων και ειδικά λόγω σχολείων αιχμής, τη διευθύντρια του δημοτικού Χριστίνα Πραγκαστή, νηπιαγωγείου Γωγούλα Ξηρογιάννη, Γυμνασίου Γεώργιο Σιέμπο και Λυκείου Μαρία Εικοσιδέκα, στην οποία εύχομαι ολόψυχα να επιτύχει στα νέα της καθήκοντα, αφού εξελέγη δημοτική σύμβουλος Τριπόλεως. Αν επιδείξει – που θα επιδείξει – την ίδια θέρμη στα δημοτικά δρώμενα όπως και στο σχολείο, τότε σίγουρα ο τόπος θα πάει μπροστά. 

Τέλος ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους εσάς φίλες και φίλοι, που μου δώσατε τη δύναμη να δουλέψω όλα αυτά τα χρόνια. Αν κάποιους αδίκησα άθελά μου, ζητώ συγνώμη. Όλοι σας κατέχετε ξεχωριστή θέση στην ψυχή μου και ειλικρινά θα ήθελα κι εγώ μερίδιο συγκατοίκησης στη δική σας καρδιά, αν είμαι ευπρόσδεκτος.

Να έχετε υγεία και να βοηθάτε τους ανήμπορους.

“Επεισοδιακή” η πρώτη “Καλλικρατική” μέρα στο Δημαρχείο Λεβιδίου

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου, 2011 στις 1:34μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | dimmeg

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πρώτη μέρα του “Καλλικράτη” στο Δημαρχείο Λεβιδίου, ήταν επεισοδιακή. Αιτία που “άναψαν τα αίματα” ήταν η διοικητική λειτουργία στο τέως Δημαρχιακό Μέγαρο του Λεβιδίου από εδώ και πέρα, αφού οι νέοι εκλεγμένοι φαίνεται να διεκδικούν το ρόλο του  “αυλάρχη”. Οι “Καλλικρατικοί”  φαίνεται να είναι πιο “αυστηροί” και πιο “εξουσιομανείς” από τους “Καποδιστριακούς”!!! Ακούγεται έντονα ότι μπορεί να έχουμε και παραιτήσεις εκλεγμένων “Καλλικρατικών”.  Αναμένουμε…και θα σας ενημερώσουμε, μόλις θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

O Βλαχερναίος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΣ, ορίστηκε γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης, περιφέρειας Κρήτης.

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, 2011 στις 11:48πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29/12/2010, μεταξύ άλλων, πάρθηκε και η απόφαση για τον διορισμό των επτά γενικών γραμματέων των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων. Οι επικεφαλής των περιφερειών είναι οι εξής: Κεντρική Μακεδονία-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Θύμιος Σώκος, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και Ιόνια Νησιά: Τάσος Αποστολόπουλος,  Πειραιά και Νήσων Βορείου Αιγαίου: Φώτης Χατζημιχάλης, Κρήτη: Αθανάσιος Καρούντζος, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία: Πόπη Γερακούδη, Ήπειρος: Δήμητρα Γεωργακοπούλου και Αττικής: Ηλίας Λιακόπουλος.

Ευχόμαστε στο φίλο και συμπατριώτη μας  Θανάση Καρούντζο, καλή επιτυχία στο έργο του. 

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, 2011 στις 10:56πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Ανακοινώθηκε η πρώτη κατανομή των αρμοδιοτήτων εκλεγμένων μελών, εν όψει της Πρώτης Δημοτικής Περιόδου του νέου Δήμου Τρίπολης.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Πρόεδρος: ΜΠΟΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Αντιπρόεδρος: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ από τη δημοτική ενότητα Λεβιδίου (προέρχεται από την παράταξη του Δημήτρη Παυλή), Γραμματέας: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΠΟΝΗΣ από τη δημοτική ενότητα Λεβιδίου (προέρχεται από την παράταξη του Νίκου Δελφάκη).

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Πρόεδρος: ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Αντιπρόεδρος: ΚΑΜΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:  Πρόεδρος: Σμυρνιώτης Ιωάννης, ως Δήμαρχος,  Τακτικά Μέλη: ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΚΑΡΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΤΣΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΑΣΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Αναπληρωματικά Μέλη: ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ). Από την παράταξη του Δημήτρη Παυλή, τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΣΝΟΣ. Από την παράταξη του Νίκου Δελφάκη, τακτικό μέλος εκλέχτηκε ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ:  Πρόεδρος: Σμυρνιώτης Ιωάννης, ως Δήμαρχος, Τακτικά Μέλη: ΚΟΚΚΙΝΑΚΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ, Αναπληρωματικά Μέλη: ΖΑΜΠΑΘΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΛΟΥΜΠΑΡΔΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Από την παράταξη του Δημήτρη Παυλή, τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι: ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ και  ΚΟΣΚΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (από τη δημοτική ενότητα Κορυθίου). Τέλος, τακτικό μέλος της Επιτροπής εκλέχτηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Μαντινειακή συμπολιτεία» ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΚΑΡΗΣ.  

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ:

ΕΙΚΟΣΙΔΕΚΑ ΜΑΡΙΑ (Με καθ’ ύλην αρμοδιότητες Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Παιδείας και κατά τόπον των Δημοτικών Ενοτήτων Λεβιδίου και Φαλάνθου)  

ΚΑΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Με καθ’ ύλην αρμοδιότητες εξυπηρέτησης των πολιτών, Πολιτικής Προστασίας, εποπτείας των Κ.Ε.Π. και της Δημοτικής Αστυνομίας)  

ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Με καθ’ ύλην αρμοδιότητες Ανάπτυξης και Απασχόλησης και κατά τόπον των Δημοτικών Ενοτήτων Βαλτετσίου και Σκιρίτιδας) 

ΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ (Με καθ’ ύλην αρμοδιότητες Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών και κατά τόπον της Δημοτικής Ενότητας Τεγέας)  

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Με καθ’ ύλην αρμοδιότητες εξυπηρέτησης των πολιτών και Αγροτικής Ανάπτυξης – Κτηνοτροφίας και κατά τόπον των Δημοτικών Ενοτήτων Κορυθίου και Μαντινείας)  

ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ (Με καθ’ ύλην αρμοδιότητες Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης)  

ΤΑΛΟΥΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Με καθ’ ύλην αρμοδιότητες Περιβάλλοντος και Διοίκησης)

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Πρόεδρος: ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ  

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Πρόεδρος: ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Πρόεδρος: ΖΑΜΠΑΘΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Αντιπρόεδρος: ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Πρόεδρος: ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αντιπρόεδρος: ΚΟΚΚΙΝΑΚΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  

Δ.Ε.Υ.Α.Τ. : Πρόεδρος: ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ως Δήμαρχος βάσει του ισχύοντος σήμερα Καταστατικού της Επιχείρησης),Αντιπρόεδρος: ΤΑΣΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΜΑΡΕΛΑ (πρώην προέδρου δημοτικού συμβουλίου Λεβιδίου ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ, ΣΤΟΝ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ” ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, 2010 στις 9:02μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Aγαπητοί συμπατριώτες στην ιστορικότερη μεριά της μαντεινιακής γης,

στον πολύμηλο Ορχομενό, 

Σήμερα

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες που μας τίμησαν φίλτατε Δήμαρχε Θανάση  Καβουρίνο για τρεις τετραετίες, ας μου επιτραπεί στους δύσκολους αλλά και πονηρούς  καιρούς  που πέρνα η πατρίδα μας,  να δώσω την δίκια μου ερμηνεία για το θέμα της λεγόμενης σημερινής παράδοσης.

Ναι, η διοικητική δομή του δήμου  περνά στον καλλικρατικό δήμο της Τρίπολης μετά από την πλέον γνώριμη τακτική που η κάστα της κομματοκρατίας με τους δικούς τους μηχανισμούς αρνούμενοι την οποιαδήποτε διαβούλευση, υποδούλωσε τις τοπικές κοινωνίες χάνοντας και τις τελευταίες ευκαιρίες για μια άλλη ανάπτυξη.

Δεν περνά όμως η άποψη και η ιδέα, που μαζί παλέψαμε μέσα από συχνές και έντονες αντιπαραθέσεις για την δημιουργία του δήμου Ορχομενού.

Αυτή  η πολιτική μας θέση, κύριε  Γιάννη Σμυρνιώτη  θα σας βρει στην καινούρια σας θητεία στην ευχάριστη ή δυσάρεστη θέση, εσύ θα το κρίνεις, και θα το αποφασίσεις να πάρεις θέση μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο, για το αν ο δήμος Ορχομενού πρέπει να υπάρξει στο  καινούργιο γίγνεσθαι της περιοχής.

Με αυτά τα λίγα θέλω πλέον να συγχαρώ  για τα πολλά που συντελέστηκαν από τα δημοτικά συμβούλια και ιδιαίτερα τον απερχόμενο δήμαρχο Θανάση Καβουρίνο που με την ευφυή επιδεξιότητα του χειρίστηκε τους κρατικούς μηχανισμούς με πολλές προσωπικές υπερβάσεις προς το μέγιστο όφελος των δημοτών.

Δεν θα πάψω να αγωνίζομαι εγώ και άλλοι που έχουμε την ίδια θεώρηση για τα πράγματα, για τα περισσότερα και καλύτερα που θα αναδείξουν την περιοχή οργανικό στοιχείο σε μια νέα  ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος…

Ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, 2010 στις 12:12μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Στην αίθουσα τελετών του Πνευματικού Κέντρου Τριπόλεως ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης και ο νέος δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης. Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος. Παρόντες οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου.  Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία στο έργο τους.

 

Oρκωμοσία του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, 2010 στις 9:39πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

«Με όλους αυτούς τους ελευθερόφρονες πολίτες, τους πολίτες που αψήφησαν τα αναχρονιστικά υποδεκάμετρα, με τα οποία κάποιοι εμμένουν να μετρούν τις κομματικές επιρροές, με όλους τους πολίτες που συγκροτούν την Νέα Πελοπόννησο, από σήμερα κιόλας πορευόμαστε μαζί.» Με τις φράσεις αυτές ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ξεκίνησε το χαιρετισμό του, μετά το πέρας της ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Τρίπολης.

Σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, 2010 στις 10:19πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, των Αντιπεριφερειαρχών και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.  Η ορκωμοσία θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων από την Περιφέρεια.