Back to top

Αρχείο Ιανουάριος, 2021

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ (ΒΛΑΧΕΡΝΑ)

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021 στις 10:42πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Από την ιστοσελίδα της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), διαπιστώσαμε πως  εταιρεία που ασχολείται με την Αιολική ενέργεια, έχει υποβάλει αίτημα για εγκατάσταση έντεκα (11) ανεμογεννητριών στην τοποθεσία Καστανιά  με κατεύθυνση πάνω από την Χωτούσσα (χαμουζά, κλπ).

Σύμφωνα με το σχέδιο η πρώτη ανεμογεννήτρια θα ξεκινάει πλησίον (περίπου 400 μέτρα προς δυτικά) της εγκατάστασης των κεραιών (όρος Καστανιά), η δεύτερη πίσω από το εξωκλήσι  του Προφήτη Ηλία, η τρίτη απέναντι από την Βρύση Καστανιάς, ενώ οι υπόλοιπες θα εγκατασταθούν προς περιοχή Χαμουζά και πέρα (απόσταση μεταξύ τους περίπου 500 έως 700 μέτρα).

Φύλακες τα ΠΕΥΚΑ για το χωριό, στην ορμή των βράχων!

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021 στις 8:56μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | TSARHL

Βράχος κύλησε από το κάστρο της Βλαχέρνας, αλλά τα Πεύκα στάθηκαν ως “φύλακες προστασίας” για το χωριό! Από ότι φαίνεται και στις φωτογραφίες τα Πεύκα (αν και τραυματισμένα) μπόρεσαν και συγκράτησαν την ορμή του βράχου, που δεν κατέληξε σε κάποια αυλή ή σπίτι του χωριού. Ο βράχος χτύπησε στα όρθια Πεύκα και σταμάτησε την πορεία του, καταμεσής του δρόμου προς το Μοναστήρι της Παναγίας (λίγο πιο πάνω από το καλύβι του γερο-Μανάβη).

foto: TSARHL

“ΟΧΙ” ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ!

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021 στις 6:23μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Με αφορμή την ανάρτηση στις 15/01/2021 στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) υποβολής αιτήματος εγκατάστασης 54 ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, σε τοποθεσία μεταξύ Στεμνίτσας (Δήμος Γορτυνίας) και Χρυσοβιτσίου (Δήμος Τρίπολης), καθώς και λοιπούς φακέλους για την εγκατάσταση ακόμα 49 ανεμογεννητριών βόρεια του Μαινάλου, στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Βυτίνας, Κλείτορος και Κοντοβάζαινας και 72 ανεμογεννητριών στην περιοχή του Λύκαιου όρους και Ανδρίτσαινας, στο Δήμο Μεγαλόπολης, δημιουργήθηκε αυτό το ψήφισμα ως εναντίωση στα ανωτέρω αιτήματα.

Επιβάλλεται να προστατέψουμε το φυσικό κάλος, τα σπάνια είδη πουλιών, τις περιοχές Natura που υπάρχουν εντός αυτών των ορίων, το περιβάλλον μας και τη βιοποικιλότητα για την οποία φημίζεται το Μαίναλο!
Οι ανεμογεννήτριες έχουν όριο ζωής 15-20 χρόνια και μετά απ’ αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει κανένας τρόπος ανακύκλωσης τους πουθενά στον κόσμο. Τα υλικά κατασκευής τους άλλωστε δεν είναι καν ανακυκλώσιμα! Παραμένουν στα βουνά ως παλιοσίδερα!! Υπάρχουν πολλά περιστατικά θανάτου αετών από τα φτερά των ανεμογεννητριών, καθώς και λόγω διάνοιξης δρόμων στο βουνό, μεγάλη καταστροφή φωλιών πολλών προστατευόμενων ειδών.

Πρέπει να αντιδράσουμε!

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να πάρει θέση ενάντια σε αυτή την καταστροφή

κι εμείς με τις υπογραφές μας να βοηθήσουμε σε αυτό!

Οι φορείς του Νομού Αρκαδίας που συμμετέχουν στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021 στις 6:22μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, συγκροτήθηκε Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως γνωμοδοτικό όργανο, με αρμοδιότητες, όπως ορίζονται στο Νόμο.
 
Οι φορείς του Νομού Αρκαδίας που συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι οι εξής:
1. Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας: κ. Μιχάλης Αντωνόπουλος με αναπληρωτή τον κ. Αθανάσιο Πετρόπουλο.
2. Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων: κ. Μπερτζελέτος Δημήτριος.
3. Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων: κ. Μπουζέτος Αθανάσιος με αναπληρωτή του τον κ. Χωματά Αθανάσιο.
4. Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας: κ. Τσαγγούρης Σταύρος.
5. Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας «Η ΕΝΩΣΗ»: κ. Μαρκόπουλος Γεώργιος.
6. Σύλλογος των Απανταχού Παναγιτσιωτών «Η ΑΝΑΛΗΨΗ»: κ. Παλούκος Παναγιώτης.
7. Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας: κ. Μπένος Παναγιώτης με αναπληρωτή του τον κ. Κουλουρά Γεώργιο.
8. ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΕ: κ. Μποροβήλος Γεώργιος.
9. Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας: κ. Κωνσταντίνος Λάμπρος.
10. Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας: κ. Αναγνωστάκος Θεοχάρης.
11. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας: κ. Μπρουμάς Αριστείδης.

Voucher 200 ευρώ για Tablet, Laptop, Η/Υ: Δικαιούχοι και προϋποθέσεις.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021 στις 11:15μμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

Εντός των επομένων ημερών θα ανοίξει η πλατφόρμα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και φοιτητές θα συνδέονται με κωδικούς Taxisnet  για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή.

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, ούτε να αναρτήσουν δικαιολογητικά στην πλατφόρμα, καθώς τα στοιχεία τους θα έχουν εισαχθεί αυτόματα.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα ελέγχει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.
Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει ουσιαστικά, έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ. Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους τότε θα μπορεί είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον τεχνολογικό του εξοπλισμό, είτε να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά από κάποιο φυσικό κατάστημα. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω θα συμπληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Το voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή θα είναι δικαιούχοι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ (ενδεικτικά):

Οικογένεια με 2 γονείς και 1 τέκνο και με ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ
Οικογένεια με 2 γονείς και 2 τέκνα με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 τέκνο και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ
Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 τέκνα και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ

Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021 στις 6:14μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Σήμερα το μεσημέρι, η πολιτική προστασία του δήμου Τρίπολης, έστειλε μηχάνημα για τον καθαρισμό των δρόμων του χωριού. Ο χειριστής του μηχανήματος, υπό τις οδηγίες του προέδρου της τοπικής κοινότητας, καθάρισε τους δρόμους του χωριού, στους οποίους  σε πολλές περιπτώσεις υπήρχε αρκετό χιόνι (όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες) και ήταν δυσχερής η ασφαλής κυκλοφορία.

 

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!!!

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021 στις 7:46πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την χιονισμένη Βλαχέρνα, από ψηλά, με τον φακό του συμπατριώτη μας Vageli-Angelo Kollintza!!

 

ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021 στις 2:24μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας, που επικοινώνησε με την πολιτική προστασία του δήμου Τρίπολης, σήμερα θα έρθει μηχάνημα εκχιονισμού για τους δύο κεντρικούς δρόμους του χωριού, ενώ αύριο θα έρθει μηχάνημα εκχιονισμού για τους υπολοίπους δρόμους του χωριού. Συνίσταται η προσοχή για πεζούς και για αυτοκίνητα, για την αποφυγή ατυχημάτων. Να σημειώσουμε ότι το πρωί, πέρασε στην Εθνική οδό που διασχίζει το χωριό μας, μηχάνημα εκχιονισμού της Περιφέρειας Πελ/σου.

*** ώρα 15:30: Μηχάνημα εκχιονισμού της πολιτικής προστασίας του δήμου Τρίπολης, καθάρισε τους κεντρικούς δρόμους του χωριού (δύο κεντρικούς άξονες, δρόμο νεκροταφείου και δρόμο από κοτρώνες), ρίχνοντας και αλάτι. Αύριο άλλο μηχάνημα θα καθαρίσει τους υπόλοιπους ενδιάμεσους δρόμους.

*** Στην φώτο ο υπεύθυνος Πολιτικής προστασίας του δήμου Τρίπολης κ. Γεώργιος Οικονομόπουλος και ο  πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας Δημήτριος Κολλίντζας.

*** Ώρα 21:10, όχημα της πολιτικής προστασίας του δήμου Τρίπολης, ρίχνει αλάτι στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021 στις 12:09μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | CLOLONIS

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, πολιούχου και προστάτη της Βλαχέρνας. Δυστυχώς το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας “Λέανδρος” με έντονη χιονόπτωση, έπληξε τα ξημερώματα και τη Βλαχέρνα. Το χιόνι έφτασε περίπου τους 20 πόντους κάνοντας αδύνατη την πρόσβαση στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Η εκκλησιαστική επιτροπή αποφάσισε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας με βάση το σχετικό πρωτόκολλο για την πανδημία του κορωνοϊού (μάσκες και συμμετοχή έως εικοσιπέντε πιστών).

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!

ΝΕΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021 στις 9:34πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

foto: LENA

foto: TAKHS ΑVΙΝ

foto: tzimisK

foto: Kamares Blends