Back to top

Αρχείο Φεβρουάριος, 2022

ΠΕΝΘΗ

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022 στις 10:07μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών, ο Γρηγόριος Τσίτσος

(σύζυγος της αείμνηστης Ελένης Παν. Καβουρίνου).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

Δυναμική επιστροφή κάνει η μελισσοκομία στην Αρκαδία!

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022 στις 8:44πμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Μια ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων από τους μελισσοκόμους για αντικατάσταση κυψελών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Τρίπολης, αφού ο αριθμός των συμμετοχών στο πρόγραμμα ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, αγγίζοντας τις 600 αιτήσεις!

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός της επιστροφής όλων όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τη μελισσοκομία και ειδικά μετά την περίοδο της πανδημίας», τονίζει ο επόπτης του Κέντρου Μελισσοκομίας στην Τρίπολη, Γιώργος Τσιάμπας. Όπως ο ίδιος προσθέτει, «ελπίζουμε να είναι αισιόδοξη η εικόνα που θα διαμορφωθεί και με τους βιοκαλλιεργητές στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης».

Πηγή: voltastintripoli.blogspot.com

ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, 2022 στις 7:28μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Δελτίο Τύπου από Π.ΠΕΛ.

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στ. Αναστασόπουλος επισκέφθηκε, από κοινού με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζό, το αρδευτικό έργο του έλους της Κανδήλας προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν προβλήματα λειτουργίας του.

Οι δύο αντιπεριφερειάρχες, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, εξέτασαν τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας των ιδιοκτησιών, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται κοντά στην καταβόθρα, καθώς και της διευθέτησης της κατανομής του νερού, προκειμένου να εξασφαλιστεί ικανή ποσότητα αρδευτικού νερού προς άρδευση της Κοινότητας Δάρα με ταυτόχρονη αύξηση του εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα.

Τέλος, αξιολογώντας τα δεδομένα λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου, συζητήθηκε η δυνατότητα κατασκευής μικρής λιμνοδεξαμενής, ώστε να αξιοποιηθεί το περίσσευμα νερού για την παραγωγή ενέργειας με μικρό υδροηλεκτρικό έργο. Παρόντες στην εν λόγω αυτοψία ήταν επίσης μέλη του συμβουλίου ΤΟΕΒ Κανδήλας και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

*** Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας, όπως και άλλοι πρόεδροι γειτονικών κοινοτήτων δεν είχαν ενημερωθεί για την συνάντηση αυτή.

ΠΕΝΘΗ

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, 2022 στις 10:53πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | CLOLONIS

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Άγγελος Καρυώτης

(σύζυγος της Ελένης Αθ. Ξουράφη).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

«Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο.

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, 2022 στις 8:19πμ | Κατηγορία: Εκκλησιαστικά | ΠπΚ

Το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκρεω, λέγεται – «Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο. Είναι το πρώτο από τα δύο Ψυχοσάββατα του έτους (το δεύτερο επιτελείται το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής).

Ο λόγος που το καθιέρωσε η Εκκλησία μας, παρ’ ότι κάθε Σάββατο είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους, είναι ο εξής: Επειδή πολλοί κατά καιρούς απέθαναν μικροί ή στην ξενιτιά ή στη θάλασσα ή στα όρη και τους κρημνούς ή και μερικοί, λόγω πτώχειας, δεν αξιώθηκαν των διατεταγμένων μνημοσύνων, «οι θείοι Πατέρες φιλανθρώπως κινούμενοι θέσπισαν το μνημόσυνο αυτό υπέρ πάντων των άπ’ αιώνος εύσεβώς τελευτησάντων Χριστιανών».

Επειδή την Κυριακή της Απόκρεω ποιούμε ανάμνηση της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού και οι κεκοιμημένοι μας ακόμη δεν κρίθηκαν, τους μνημονεύουμε σήμερα και, επικαλούμενοι το άπειρο έλεός Του, παρακαλούμε τον Θεό με το μνημόσυνο πού κάνουμε, να τους αναπαύσει. Συγχρόνως δε, ενθυμούμενοι και εμείς το θάνατο και «διεγειρόμεθα προς μετάνοιαν…».

ΠΕΝΘΗ

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, 2022 στις 9:55μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Αναστάσιος Παν. Καγιούλης (Λαγκάδια, πεθερός Νικολάου Στ. Αποστολόπουλου).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

ΠΕΝΘΗ

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, 2022 στις 9:45μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasoGRmeg

Την πολυαγαπημένη & σεβαστή μας
μητέρα & γιαγιά

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΜΠΕΤΤΥ) ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΤΩΝ 79

Κηδεύουμε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 & ώρα 12ην μεσ. εκ του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αμαρουσίου Αττικής. Η Σορός θα ευρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 11:30 π.μ.

Η Ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Αγίου Τρύφωνα Βλαχέρνας Αρκαδίας ώρα 3:30 μ.μ.

Παρακαλείσθε λόγω της πανδημίας να τηρήσετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και αποστάσεις.
 
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Μαρία & Αθανάσιος
Γεώργιος & Παρασκευή
 
ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ
Κωνσταντίνα & Αθανάσιος
 

Εκπαιδευτική Διημερίδα Πελοποννήσου: “Οι Νέες Προοπτικές στην Ογκολογία”

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, 2022 στις 10:04πμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Η Εταιρεία Μοριακής Ιατρικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας, οργανώνει την  Εκπαιδευτική Διημερίδα Πελοποννήσου, «Οι νέες προοπτικές στην ογκολογία» 4ο Έτος, στις 25-26 Φεβρουαρίου 2022, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Η Εκπαιδευτική διημερίδα θα έχει άρωμα Βλαχέρνας, αφού θα συμμετέχουν ως ομιλητές ο Ιατρός Νεκτάριος Αλεβιζόπουλος (παθολόγος – Ογκολόγος, γ.ν.α. «Ο ευαγγελισμός») και η Ελεούσα Π. Κατσούλη (νοσηλεύτρια – προϊσταμένη Ογκολογικού τμήματος γ.π.ν. Τρίπολης «η ευαγγελίστρια»).

ΕΛΣΤΑΤ: Κλήρωση πενήντα (50) αργυρών συλλεκτικών νομισμάτων για τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή!

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022 στις 9:40μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Με αφορμή την Απογραφή που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), την πρώτη ψηφιακή Απογραφή στην Ελλάδα, περιλήφθηκε στο νομισματικό πρόγραμμα της Χώρας μας το μοναδικό στο είδος του αργυρό συλλεκτικό νόμισμα με θέμα «Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021».

Το νόμισμα είναι διαμέτρου 30 χιλ., βάρους 10 γρ., είναι κατασκευασμένο από άργυρο (Ag) 92,5% και ως προς την ποιότητα εκτύπωσής του σημειώνεται ότι είναι επιμελημένης κοπής (proof).

Σε ένδειξη εκτίμησης της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής και σύμφωνα με τους όρους της κλήρωσης που ανακοινώθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2021, ενημερώνουμε τους συμμετέχοντες ότι την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣΤΑΤ (Πειραιώς 46 και Επονιτών, Πειραιάς), η κλήρωση των πενήντα (50) τυχερών συμμετεχόντων.

Οι 50 κληρωθέντες κωδικοί και οι 50 επιλαχόντες θα αναρτηθούν, σύμφωνα με τους όρους της κλήρωσης, στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ: www.statistics.gr, ενώ οι τυχεροί θα ενημερωθούν και τηλεφωνικά για τον τρόπο παραλαβής του συλλεκτικού νομίσματός τους.

Ευχαριστούμε για τη Συμμετοχή,

Στηρίζουμε το Μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ.

Σε λειτουργία το myKtimatologioLive – Ψηφιακά ραντεβού στο Κτηματολόγιο.

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, 2022 στις 8:15μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε τη Δευτέρα η πλατφόρμα myKtimatologioLive, μέσω της οποίας οι πολίτες και οι επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί) μπορούν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης για θέματα γενικής και εξειδικευμένης πληροφόρησης σχετικά με τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες των ακινήτων τους που σχετίζονται με το Κτηματολόγιο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μείωση των φυσικών επισκέψεων αρχικά στα κεντρικά και σταδιακά στα περιφερειακά γραφεία του Κτηματολογίου, βελτιστοποίηση της αξιοποίησης του προσωπικού και εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τους συναλλασσόμενους.

Με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιου και με τη συνδρομή του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, η πλατφόρμα δημιουργήθηκε στα πρότυπα των ήδη υφιστάμενων ψηφιακών ραντεβού για εξυπηρέτηση από Οργανισμούς όπως τα ΚΕΠ, η ΑΑΔΕ, ο ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Εξωτερικών και ο ΕΦΚΑ.

Η λειτουργία της πλατφόρμας, την οποία σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, είναι πολύ απλή. Αρχικά ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στο myKtimatologio.Live.gov.gr και επιβεβαιώνει τα στοιχεία του μέσω των κωδικών Taxisnet. Στη συνέχεια, επιλέγει την ημέρα και την ώρα που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί από τη λίστα των διαθέσιμων ραντεβού. Για όσους δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet δίνεται η δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μέσω άλλου προσώπου.

Το ραντεβού επιλέγεται από τον ενδιαφερόμενο σε μέρα και ώρα από το χρονικό εύρος των 15 επόμενων ημερών, από την επόμενη εργάσιμη και μετά. Ο ενδιαφερόμενος θα λάβει δύο email επιβεβαίωσης, μία ημέρα πριν από το ραντεβού και ένα ακόμα δύο ώρες πριν από αυτό. Δίνεται, τέλος, η δυνατότητα μεταβολής της ώρας και της ημέρας ή και ακύρωσης του ραντεβού. Στην έναρξη της βιντεοκλήσης, η ταυτοπροσωπία ελέγχεται από τον υπάλληλο με επίδειξη του ταυτοποιητικού εγγράφου από πλευράς του πολίτη, και εν συνεχεία ο υπάλληλος εξυπηρετεί το αίτημα για το οποίο ορίστηκε το ραντεβού.

Η πληροφόρηση δύναται να παρέχεται σε δύο επίπεδα. Σε πρώτο επίπεδο παρέχονται γενικές πληροφορίες και κατευθύνσεις από προσωπικό του φορέα με εμπειρία στον τομέα της διοικητικής πληροφόρησης. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος διαγνώσει την ανάγκη διαβίβασης του αιτήματος σε εξειδικευμένο προσωπικό, όπως στις περιπτώσεις που ζητούνται πληροφορίες για ζητήματα νομικής ή/και τεχνικής φύσης, η πληροφόρηση δίνεται σε δεύτερο επίπεδο μέσω ελεγχόμενων ραντεβού που κλείνει ο υπάλληλος, εκ μέρους του συναλλασσόμενου, με το αντίστοιχα εξειδικευμένο στέλεχος του φορέα.

Κατά την περίοδο της αρχικής λειτουργίας, η υπηρεσία παρέχεται από το προσωπικό των Κεντρικών Υπηρεσιών του Φορέα «Κτηματολόγιο» για πληροφόρηση που αφορά ακίνητα που βρίσκονται στο σύνολο της επικράτειας. Ακόμη, σε πιλοτικό επίπεδο παρέχεται η πληροφόρηση από το προσωπικό του Κτηματολογικού Γραφείου της Αττικής στο Κορωπί για πληροφόρηση σχετικά με ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές Ανθούσα, Αρτέμιδα (Λούτσα), Βάρη, Γέρακα, Γλυκά Νερά, Κρωπία, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Νέα Μάκρη, Παλλήνη, Πικέρμι, Παιανία, Ραφήνα, Σπάτα, τα οποία υπάγονται στην αρμοδιότητα του συγκεκριμένου Κτηματολογικού Γραφείου. Η πληροφόρηση του κοινού από τα Περιφερειακά Γραφεία του Κτηματολογίου θα διευρύνεται σταδιακά με την προσθήκη νέων περιοχών, επέκταση της πλατφόρμας που ήδη σχεδιάζεται.

Η πλατφόρμα αποτελεί ένα νέο σύγχρονο εργαλείο επικοινωνίας και εξυπηρέτησης, προέκταση των υφιστάμενων τρόπων πληροφόρησης (τηλέφωνα, email), που με τη χρήση των νέων τεχνολογιών θα διευκολύνει τον πολίτη, θα συμβάλλει στην αύξηση του κύρους του φορέα ενώ θα επιτρέψει τη συστηματικότερη καταγραφή της περιπτωσιολογίας ώστε να γίνει στόχευση στην επίλυση των πραγματικών και συχνών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.