Back to top
Πέμπτη, 29 Μαΐου, 2014 στις 11:51πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | NTZ
Αναβλήθηκε για τις 27 Ιουνίου 2014, το ψηφιακό σήμα στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που ανακοινώθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου αλλάζει η ημερομηνία για το πρώτο switch – off στην Πελοπόννησο. Στις 27 Ιουνίου τελικά θα ενεργοποιηθούν τα 19 κέντρα εκπομπής, όπως ορίζονται στον Χάρτη Συχνοτήτων.

Στις 27 Ιουνίου 2014 περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα και θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα ψηφιακά, με τέλεια εικόνα και ήχο!

Πρόκειται για το πρώτο περιοχικό switch — off (δηλαδή 19 κέντρα εκπομπής θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα) που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης. Πιο αναλυτικά, πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα θα έχουν πλέον οι νομοί Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας καθώς και τα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας και μέρος της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων, για την Πελοπόννησο ορίζονται 19 Κέντρα Εκπομπής εκ των οποίων τα 3 (Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι) εκπέμπουν ήδη στις μεταβατικές συχνότητες. Δηλαδή, οι κάτοικοι που ανήκουν στην περιοχή κάλυψης των κέντρων Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες.

Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν πλέον τηλεοπτικό πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.

Η διαφήμιση της Digea για το switch off της Πελοποννήσου www.youtube.com/watch?v=_Drl0UBdiOk

d

Σχόλια
  1. Γιώργος Τζιώλας
    30 Μαΐου, 2014

    Όπως είχα πει στο σχόλιο μου στην πρότερη ανακοίνωση της 3ης Μαίου η Βλαχέρνα θα εξακολουθήσει να βλέπει όπως τώρα. Εκτός βέβαια και γίνει κάποια ενέργεια από αρμοδίους και φτάσει και σε εμάς το σήμα πιο σύντομα.
    Εδώ από την επίσημη ιστοσελίδα της DIGEA:
    www.digea.gr/digea/gr/%CE%97-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC/%CF%83-%CE%95%CF%80%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF
    Μπορείτε να δείτε: Χάρτες Κάλυψης —> Αρκαδία-Αργολίδα
    Το χωριό μας είναι στην λευκή ζώνη. Από κάτω υπάρχει υπόμνημα που αναλύει τους χρωματισμούς του χάρτη.
    Το σίγουρο πάντως είναι πως οι συμπατριώτες μας στην Τρίπολη θα βλέπουν ψηφιακά. Το ποτέ θα καλυφτούν με σήμα οι περιοχές που είναι με άσπρο χρώμα στον χάρτη, συμπεριλαμβανομένης και της Βλαχέρνας, παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο.
    Ίδομεν…

    ΥΓ: Μια διευκρίνηση από την δημοτική αρχή σχετικά με τους αναμεταδότες στην Καστανιά θα ήταν χρήσιμη.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια