Back to top
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2014 στις 9:10πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Φεύγει ο αμίαντος από τον αγωγό που δίνει νερό στην Βλαχέρνα, αλλά και σε άλλα χωριά των Δ.Ε. Λεβιδίου, Κορυθίου, Μαντινείας και Τρίπολης
Στην χθεσινή συνεδρίαση (29-12-2014) του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ομόφωνα εγκρίθηκε η γνωμοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για αντικατάσταση αγωγού από αμίαντο, του Μεθυδρίου, που υδρεύει διάφορες περιοχές της Αρκαδίας.
Ειδικότερα η υπηρεσία έθεσε δύο όρους, να γίνει προσεκτικά η διαδικασία της απομάκρυνσης των σωλήνων γιατί το υλικό είναι καρκινογόνο και να εξασφαλιστούν οι θέσεις όπου θα τοποθετηθούν οι ποσότητες του χώματος που θα προκύψουν.
Όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων δήλωσαν υπέρ της εισήγησης και τόνισαν ότι τέτοια έργα πρέπει να γίνονται, αρκεί να λαμβάνονται υπόψη οι παραπάνω παρατηρήσεις της υπηρεσίας.
Ο πρώην πρόεδρος του Μεθυδρίου και νυν περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κατσίρης, διευκρίνισε ότι αυτό το έργο έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, όταν ήταν ακόμα πρόεδρος του Μεθυδρίου, έχει κατατεθεί ο φάκελος για να χρηματοδοτηθεί το έργο από το ΕΣΠΑ και πρόκειται για ένα νέο δίκτυο 55 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, στις τοπικές ενότητες των δημοτικών ενοτήτων Λεβιδίου, Κορυθίου, Μαντινείας και Τρίπολης.
Ειδικότερα προβλέπεται αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης από αμίαντο, με καινούριο από ελατό χυτοσίδηρο. Πρόκειται για ένα εξωτερικό υδραγωγείο που τροφοδοτεί δεξαμενές των χωριών Βλαχέρνα, Λίμνη, Κώμη, Ορχομενός, Παλαιόπυργος, Παναγίτσα, Δάρα, Κάψια, Σημιάδες, Ζευγολατιό, Αρτεμίσιο, Χωτούσα, Άγιος Βασίλης, Πέλαγος και Νεοχώρι.
Τη διαχείριση των έργων (δημοπράτηση και επίβλεψη) θα αναλάβει η ΔΕΥΑ Τρίπολης, βάσει προγραμματικής σύμβασης.
 
amiantos
 
πηγή:www.kalimera-arkadia.gr
 
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια