Back to top
Τρίτη, 11 Μαΐου, 2010 στις 2:53μμ | Κατηγορία: Άρθρα | CLOLONIS
ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΝΑΙ, ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΤΕ?

 Πέρασαν πολλά χρόνια, πάνω από 40 και όλοι μας περιμέναμε να ολοκληρωθεί το περιβόητο έργο – αναδασμός του έλους της Κανδύλας. Κάνοντας υπομονή, γαϊδουρινή υπομονή θα έλεγε κανείς, τα πάντα να κινούνται με αργούς, πολύ αργούς ρυθμούς, με τις εταιρείες να έρχονται και να φεύγουν, φτάσαμε στο σημείο να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά  έργα, να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους δικαιούχους ο αναδασμός των τεμαχίων, να γίνει η υδροδότηση τους, να μπαζωθούν όσο είναι δυνατόν οι γράνες, οι κοδέλες, τα πηγάδια και γενικότερα τα τμήματα που πλημύριζαν από νερό, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να καλλιεργούν πλέον τα νέα τους χωράφια και εκεί που είπαμε επιτέλους όλα τελείωσαν, άρχισαν τα προβλήματα λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης. 

 Το σύστημα ύδρευσης, που πέρυσι ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά, φέτος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των καλλιεργητών, των ελάχιστων καλλιεργητών, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, για τη Βλαχέρνα. Παρ’ όλο που πριν ένα μήνα υπήρξε ανακοίνωση, για όποιον ήθελε να πάρει παροχή νερού, θα  έπρεπε να καταθέσει αίτηση και να πληρώσει 200 ευρώ για την παροχή και το ρολόι, τώρα μαθαίνουμε ότι το νερό δεν φτάνει, για τις ανάγκες των Βλαχερναίων καλλιεργητών.

 Συζητώντας με τον Γιάννη και Δημήτρη  Καρέλλα, δύο νέα παιδιά, από τα λίγα άτομα που έχουν μείνει στο χωριό και προσπαθούν να ζήσουν μέσα από την καλλιέργεια των χωραφιών τους, μην ξεχνάμε σχεδόν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι συγχωριανοί μας έφυγαν από τον τόπο τους για μια καλύτερη τύχη αναζητώντας δουλειά στις πόλεις, στο Δημόσιο  και ιδιωτικό τομέα, μου είπαν ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση ίσως πρέπει να τα παρατήσουν και αυτοί. Ενώ ξεκίνησαν να οργώνουν και να προετοιμάζονται, για τη νέα σεζόν, μαθαίνουν ότι δεν θα έχουν νερό από το σύστημα ύδρευσης του αναδασμού και ο λόγος είναι ότι δεν φτάνει για την περιοχή της Βλαχέρνας, όπως είπε ο πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. «άλλοι είναι τυχεροί και άλλοι άτυχοι».

 Το Τ.Ο.Ε.Β.  είναι ο υπεύθυνος οργανισμός, για τη λειτουργία του αναδασμού του έλους της Κανδήλας, δηλαδή για τον καθαρισμό των καναλιών, για τη συντήρηση και λειτουργία του συστήματος υδροδότησης, τους δρομους  και ότι άλλο αφορά τον αναδασμό. Τι σημαίνει “άλλοι είναι τυχεροί και άλλοι άτυχοι”, ποιοι είναι οι τυχεροί και γιατί οι Βλαχερναίοι να μην έχουν νερό, απ’ τη στιγμή που οι μελέτες προβλέπουν ύδρευση όλου του κάμπου  και όχι μόνο τμήματος αυτού?  Μας θυμίζουν τα παλιά χρόνια, που τσακωνόμαστε με τα γειτονικά χωριά, γιατί δεν άφηναν το νερό να φτάσει στα μέρη μας φράζοντας το ποτάμι, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι καλλιέργειες της Βλαχέρνας και οι καλλιεργητές να μην μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους.

 Μπορεί να γίνετε αυτό το 2010 σε μία Ελλάδα που προσπαθεί να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα και σίγουρα κάθε παραγωγική δραστηριότητα είναι σημαντική στην αναπτυξιακή της πορεία? Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τι προκαλεί αυτό το πρόβλημα, να ενημερώσουμε όλους, για να μη λέγονται διάφορα στα καφενεία και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να δώθει λύση στο πρόβλημα, που αφορά τον τόπο μας και δίνει δουλεία σε οικογένειες του χωριού μας.

 

Σχόλια
  1. Μεγρέμης Δημήτρης
    12 Μαΐου, 2010

    Θα το στείλω σήμερα στην αρμόδια Υπουργό και σε άλλα κυβερνητικά στελέχη της περιοχής μας.

  2. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
    21 Μαΐου, 2010

    Επειδή η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός και το νερό είναι πολυτιμότερο απ το χρυσό και το δικαιούνται όλοι, και επειδή οι τυχεροί και οι άτυχοι δημιουργούνται και επειδή προκάλεσε απορίες το σχετικό με την ύδρευση του κάμπου άρθρο, θα είχε ενδιαφέρον να διαβάζαμε και τις απόψεις κάποιων αρμοδίων.

  3. Θανάσης κουτσούγερας
    15 Ιουλίου, 2010

    Δεν πιστεύω τελικά ο περιβόητος αναδασμός να ήταν ένα καλαμπούρι.¨Εχει δίκιο η Παναγιώτα,ποιός θα πάρει την ευθύνη να απαντήσει΄.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια