Back to top
Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2010 στις 6:36μμ | Κατηγορία: Άρθρα | Ν.Δ.Κ.
ΤΟ ΛΕΒΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση για τους νέους Δήμους στην Αρκαδία, τόσο για τα νέα χωροταξικά όρια, όσο και για τις έδρες των νέων Δήμων. Ακούγονται και γράφονται πολλά. Εμείς σήμερα αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα που το Λεβίδι έχει, για να αποτελέσει έδρα του νέου Δήμου.  Ο παρακάτω πίνακας αναφέρει τις υποδομές του Λεβιδίου, όπως και η Δημοτική Αρχή τα ανέφερε στο Υπουργείο Εσωτερικών,  ζητώντας να γίνει έδρα του νεόυ Δήμου, το Λεβίδι.

 

ΛΕΒΙΔΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ

 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ  ΥΠΟΔΟΜΕΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

-16 ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ,

-10 ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ,

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (περιλαμβάνει: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ, ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ, ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ),  

3 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΚΕΠ, ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ),  

-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ,

-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ,

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ που υπάγονται 15 χωριά του Δήμου Λεβιδίου, 7 χωριά του Δήμου Κλείτορος, 2 χωριά του Δήμου Μαντινείας και 1 χωριό (Μαγούλιανα) του Δήμου Βυτίνας.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ  που καλύπτει 15 χωριά του Δήμου Λεβιδίου, 3 του Δήμου Μαντινείας, 10 του Δήμου Βυτίνας, 4 του Δήμου Κλείτορος.

ΕΛΤΑ  που καλύπτει 15 χωριά του Δήμου Λεβιδίου, 2 του Δήμου Βυτίνας (Καμενίτσα, Καρβούνι) 1 του Δήμου Κλείτορος (Αγρίδι).

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΟ που υπάγονται 15 χωριά του Δήμου Λεβιδίου, 7 χωριά του Δήμου Κλείτορος, 2 χωριά του Δήμου Μαντινείας, 1 χωριό (Μαγούλιανα) του Δήμου Βυτίνας.

ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ (10 χωριά του Δήμου Λεβιδίου & 7 χωριά του  Δήμου Μαντινείας)

ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ

-ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ

-ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ (Κοινή Υπουργική Απόφαση Εσωτερικών, Οικονομίας και Υγείας  (ΚΥΑ Υ3α/ΓΠ124224/28-6-2009 αρθ. 3&4)

Αρθρο 1

Συνιστάται κέντρο υγείας Νομού Αρκαδίας ως  αποκεντρωμένη οργανική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Δημοτικό Διαμέρισμα του δήμου Λεβιδίου

Άρθρο 3 Περιοχή ευθύνης του ΚΥ

Ως περιοχή ευθύνης του Κ.Υ Λεβιδίου, νομού Αρκαδίας, ορίζονται οι Δήμοι Λεβιδίου, Μαντινείας, Βυτίνας και Κλείτορος, που έως σήμερα υπάγονταν στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Πράσινου, Θεοκτίστου, Κερπινής, Μυγδαλιάς, Δρακοβουνίου, Αγριδίου, Πουρναριάς και Ξυροκαρίταινας, που υπάγονταν στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων.

Άρθρο 4 Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Ι)

Ι. Συνιστάται Περιφερειακό Ιατρείο ( ΠΙ) Κανδήλας, ως αποκεντρωμένη μονάδα του Κέντρου Υγείας Λεβιδίου, με έδρα το Δημοτικό Διαμέρισμα Κανδήλας, του Δήμου Λεβιδίου, που εξυπηρετεί την περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος της έδρας του και τις περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ορχομενού, Λίμνης και. Χωτούσσας του ίδιου Δήμου

1. Το Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Νεστάνης, που έχει υπαχθεί στο ΚΥ Δημητσάνας, του ΓΝ Τρίπολης και εξυπηρετεί την περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος της έδρας του καθώς και των Δημοτικών Διαμερισμάτων Μηλιάς, Λουκά, Σάγκα, Σκοπής, Ζευγολατιού και Αγιωρίτικων, υπάγεται στο εξής με την περιοχή ευθύνης του στην αρμοδιότητα του ΚΥ Λεβιδίου, του ΓΝ Τρίπολης, ως αποκεντρωμένη μονάδα του.

2. Το Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Κάψιας, που έχει υπαχθεί στο ΚΥ Δημητσάνας, του ΓΝ Τρίπολης και εξυπηρετεί την περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος της έδρας του καθώς και των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αρτεμισίου, Καρδάρας, Πικερνίου και Σιμιάδων υπάγεται εφεξής με την περιοχή ευθύνης του στην αρμοδιότητα του ΚΥ Λεβιδίου, του ΓΝ Τρίπολης, ως αποκεντρωμένη μονάδα του.

3.  Το Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Δάρα, που έχει υπαχθεί στο Κ Υ Δημητσάνας, του ΓΝ Τρίπολης και εξυπηρετεί την περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος της έδρας του καθώς και των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κώμης και Παναγίτσας, υπάγεται εφεξής στην  περιοχή ευθύνης του   στην αρμοδιότητα του ΚΥ Λεβιδίου, του ΓΝ Τρίπολης, ως αποκεντρωμένη μονάδα του.

4. Το Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Πρασίνου, που έχει υπαχθεί στο ΚΥ Τροπαίων, του ΓΝ Τρίπολης και εξυπηρετεί την περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος της έδρας του καθώς και του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγριδίου, υπάγεται εφεξής με την περιοχή ευθύνης του   στην αρμοδιότητα του ΚΥ Λεβιδίου, του ΓΝ Τρίπολης, ως αποκεντρωμένη μονάδα του.

5. Το Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Θεόκτιστου, που έχει υπαχθεί στο ΚΥ Τροπαίων, του ΓΝ Τρίπολης και εξυπηρετεί την περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος της έδρας του καθώς και των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κερπίνης, Μυγδαλιάς και Δρακοβουνίου, υπάγεται εφεξής με την περιοχή ευθύνης του στην αρμοδιότητα του ΚΥ Λεβιδίου, του ΓΝ Τρίπολης, ως αποκεντρωμένη μονάδα του.

Το  πάσης  φύσεως  προσωπικό  υπηρετεί  στα παραπάνω   αναφερόμενα  ΠΙ, μεταφέρεται  από  τα  ΚΥ  Δημητσάνας  και  Τροπαίων,  όπου  υπαγόταν,  και προστίθενται στις θέσεις που συνιστώνται με την απόφαση αυτή στο ΚΥ Λεβιδίου.

Απόφαση Υπουργού Υγείας Υ3α/ΓΠ/45892/24-10-2008 Ανάθεση στη ΔΕΠΑΝΟΜ για εκτέλεση του έργου Κέντρο Υγείας Λεβιδίου. Από 21-5-2009 απόφαση Υπ. Οικονομικών περι εκταμιεύσεως στη ΔΕΠΑΝΟΜ 799.000 € για εκτέλεση έργου Κέντρου Υγείας Λεβιδίου.

 –ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ ΜΑΙΝΑΛΟΥ)

 -ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ (Εξωτερικό 27 χλμ από πηγές Μεθυδρίου, Άρτιο Εσωτερικό Δίκτυο 2 ζωνών με 2 Δεξαμενές)

-ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ (Πετρόκτιστο 800 θέσεων)

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Γήπεδο ποδοσφαίρου, Γήπεδο μπάσκετ, Γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5)

ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΑ Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο, Δημοτικό σχολείο 6θέσιο – ολοήμερο στο οποίο φοιτούν μαθητές από  χωριά  του Δήμου Μαντινείας, Γυμνάσιο – Λύκειο στα οποία φοιτούν μαθητές από 5 χωριά του Δήμου Κλείτορος. Το Λύκειο Λεβιδίου είναι εξεταστικό κέντρο πανελλαδικών εξετάσεων  στο οποίο εξετάζονται οι μαθητές των γυμνασίων με λυκειακές τάξεις Δημητσάνας, Λαγκαδίων και Βυτίνας.

-ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ (Παιδότοπος)

ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 1900)

-ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ (ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1832 ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ)

ΤΡΑΠΕΖΑ (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ)

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ (ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ – LEADER  Αναπτυξιακή  Βόρειας Πελοποννήσου Α.Ε)

Τ.Ο.Ε.Β. (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων- Διαχείριση αρδευτικών έργων πεδιάδας Κανδύλας)

3 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ (ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΚΑΦΥΕΣ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ)

6 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Κεντρική),ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΡΙΦΤΟΜΠΟΛΑ, ΠΡΟΤΟΜΗ ΑΛ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ – ΝΑΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΕΙΣΟΔΟΙ & ΕΞΟΔΟΙ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ)

– ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (Ανδριάντας Αλ. Παπαναστασίου)

– ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (1Ης ΝΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΧΗΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ 14-4-1821)

4 ΣΩΖΟΜΕΝΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΝΕΛΟΜΥΛΟΣ, ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΒΑΡΙΑΣ, ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΣΤΕΝΟΥ, ΑΤΜΟΜΥΛΟΣ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ)

2 ΝΤΙΖΕΛΟΜΥΛΟΙ – ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ (Κληρονόμων Θεοφ. Ζη &  Βασ. Κολοτούρου, Κληρονόμων Φωτίου Πεπόνη)

 – 4 ΜΟΥΣΕΙΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ – ΑΡΧΕΙΟ ΑΛ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ)

 – 3  ΕΝΟΡΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ (ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ)

 – 13  ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ (7 Εντός Λεβιδίου: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ» 1928, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΒΙΔΙΟΥ «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» 1952, ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 1979, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ», ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ) (5 Εκτός Λεβιδίου: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΙΔΙΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΑΛ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ»,ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΙΔΙΩΤΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΙΔΙΩΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»,ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΝΑΔΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΙΔΙΩΤΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ).

 – 6  ΕΝΤΥΠΑ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ (ΗΧΩ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ, ΤΟ ΛΕΒΙΔΙ – Χθες, Σήμερα, Αύριο, ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ, ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΖΕΝΙΚΟΥ, ΤΑ ΚΑΝΔΥΛΙΩΤΙΚΑ, ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ).

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια