Back to top
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2015 στις 10:26πμ | Κατηγορία: Αθλητικά | Ν.Δ.Κ.
7ος Αγώνας Δρόμου & Περιπάτου «Greece Race for the Cure 2015»

Πραγματοποιήθηκε χθες (Κυριακή 27-9-2015) ο αγώνας δρόμου των πέντε χιλιομέτρων και ο περίπατος των δυο χιλιομέτρων, που διοργάνωσε για έβδομη σερί χρονιά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Πάνω από 20.000 άνθρωποι, έτρεξαν και περπάτησαν μια κυκλική διαδρομή από το χώρο του Ζαππείου έως και μέσα στο κέντρο της πόλης (Αθήνα).
Με τα έσοδα του αγώνα για άλλη μια χρονιά θα χρηματοδοτηθούν ερευνητικά προγράμματα, προγράμματα ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης και ενημέρωσης, για τον καρκίνο μαστού.
Η διοργάνωση «Greece Race for the Cure» αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στον κόσμο. Διοργανώνεται εδώ και 31 χρόνια σε περισσότερες από 140 πόλεις παγκοσμίως από την αμερικανική οργάνωση «Susan G. Komen for the Cure». Στόχος του θεσμού είναι η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, η ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσής της, καθώς και η συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Το 1982 η Nancy Brinker ξεκίνησε την παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του καρκίνου του μαστού μετά από την υπόσχεση που είχε δώσει στην αδερφή της. Λίγο πριν φύγει από την ζωή η Nancy υποσχέθηκε στην αδερφή της Susan G. Komen ότι θα έκανε ότι περνούσε από τις δυνάμεις της για να βρεθεί η θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.

Για μια ακόμη χρονιά συμμετείχε και η συμπατριώτισα και φίλη μας (γνωστή αστρολόγος!!!) Φιλλιώ Τσαρουχά ως εθελόντρια. Μπράβο Φιλλιώ!!!

FILLIO7

FILLIO8

FILLIO 20152

FILLIO 20151

FILLIO 20153

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια