Back to top
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2015 στις 1:47μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Σπηλαιοδύτες θα εξερευνήσουν βαθύτερα τη σπηλιά στην πηγή «Σίντζι» Αρκαδίας (Κανδήλα).
Συνεχίζοντας την προσπάθεια της ομάδας των σπηλαιοδυτών που το 2009 έφτασαν στη πηγή Σίντζι Αρκαδίας (Κανδήλα) στο βάθος των 153 μέτρων, ξεκίνησε εδώ και έξι μήνες προετοιμασία σε μια προσπάθεια εξερεύνησης στο βαθύτερο τμήμα του σπηλαίου.
Η ομάδα που ανήκει στο Σπηλαιολογικό Ελληνικό Εξερευνητικό Όμιλο (ΣΠΕΛΕΟ) διαθέτει την απαραίτητη εκπαίδευση, εμπειρία και εξοπλισμό ώστε να επιχειρήσει να φτάσει στο ανεξερεύνητο κομμάτι βαθύτερα από τα 153 μέτρα (speleo.gr/el/).
Η επιτυχία του εγχειρήματος απαιτεί την άριστη συνεργασία και τον απόλυτο συντονισμό της ομάδας επειδή οι σπηλαιοκαταδύσεις σε μεγάλα βάθη απαιτούν μεγάλο χρόνο αποσυμπίεσης, δεκάδες φιάλες και εξειδικευμένο εξοπλισμό.
Επιπρόσθετα για την αποσυμπίεση και την αντιμετώπιση της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού που φτάνει τους 10 οC θα χρησιμοποιηθεί υποβρύχιος θάλαμος (habitat) για την παραμονή των σπηλαιοδυτών στα 6 μέτρα.
 
SPHLAIA DYTES
 
Η πηγή Σίντζι έχει μήκος 1400 μέτρα και με την προοπτική της εξερεύνησης βαθύτερα από τα 153 μέτρα κατατάσσεται στις 30 βαθύτερες σπηλιές σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Το εγχείρημα θα γίνει στις 28/11/2015. Η καταδυτική ομάδα αποτελείται από τους: Θωμά Ζουρνατζή, Χρηστό Μοντε, Βαλάση Χριστοδούλου, Σκλαβούνη Γιώργο, Νικήτα Σημάτο, Αντώνη Κρεντς, Στάθη Καββαδά, Σωκράτη Αντζουλή, Δημήτρη Αντζουλή και τέλος ο δύτης που θα πραγματοποιήσει την βαθύτερη βουτιά είναι Φώντας Πιτσινελης με δύτη ασφαλείας στα 70μ τον Σπυράκη Μιχάλη.
 
πηγή: www.kalimera-arkadia.gr
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια