Back to top
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2016 στις 11:20πμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | Ν.Δ.Κ.
Δήλωση του αρχηγού της Αστυνομίας για το Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου

Ο αρχηγός της Αστυνομίας κ. Τσουβαλάς, κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος. Κατά την συζήτηση που είχε ο κ.Τσουβαλάς με τον Δήμαρχο κ.Παυλή έγινε αναφορά στο θέμα της συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων – ένα θέμα που απασχολεί έντονα και το Δήμο Τρίπολης – με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να κάνει και μια ιδιαίτερη αναφορά στο Λεβίδι.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Τσουβαλάς αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων, έφερε ως παράδειγμα το Λεβίδι, δηλώνοντας:

«Πιστεύουμε, πως ο πολίτης του χωριού δεν νιώθει περισσότερη ασφάλεια, αν έχει ένα αστυνομικό τμήμα στα 500 ή στα 1000 μέτρα και δεν βλέπει ποτέ αστυνόμο. Ένα αστυνομικό τμήμα στο Λεβίδι για παράδειγμα που έχει 8-10 ανθρώπους, έχει 4-5 να το φυλάνε, άλλους 4 να εναλλάσσονται σε υπηρεσία, έναν διοικητή, έναν γραμματέα, έναν αρχειοθέτη και κανέναν άλλο. Ουσιαστικά μιλάμε για τμήματα που είναι απλά κτίρια, έχουν μια ταμπέλα και μια σφραγίδα. Εμείς πιστεύουμε, πως ο κόσμος στο Λεβίδι που είναι πιο μακριά και είναι και ένα μεγάλο χωριό, θα αστυνομεύεται καλύτερα, αν διαθέσουμε αυτά τα δέκα άτομα που ήταν στο Α.Τ για να αστυνομεύουν την περιοχή, χωρίς όμως να είναι σκοποί, γραμματείς ή διοικητές σε ένα αστυνομικό τμήμα. Ο κόσμος έχει ανάγκη να βλέπει τον αστυνόμο στο δρόμο”.

Τέλος ο Δήμαρχος γνωστοποίησε πως ο Δήμος προτίθεται να αγοράσει ένα όχημα για να χρησιμοποιηθεί ως δεύτερη κινητή μονάδα, με τον κ.Τσουβαλά να δεσμεύεται, πως θα φροντίσει άμεσα για τη στελέχωση αυτής της μονάδας.

πηγή:www.pna.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια