Back to top
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2016 στις 2:17μμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | Ν.Δ.Κ.
ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ… “ΧΤΥΠΗΣΑΝ” ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!!!

Απατεώνες που παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΗ, “χτύπησαν” πάλι την Βλαχέρνα (στο κάτω μέρος του χωριού). Πήγαν σε δύο σπίτια ηλικιωμένων ανθρώπων και προσπάθησαν να “μπουν” στα σπίτια, με το επιχείρημα να αλλάξουν τα καλώδια του ηλεκτρικού πίνακα, ώστε να μην πάρουν φωτιά!!!

Ευτυχώς η μία ηλικιωμένη (θεια-Παναγιώτα) τους έδιωξε, φωνάζοντας ότι θα πάρει την αστυνομία και τράπηκαν σε φυγή. Τα περιστατικά αναφέρθηκαν στο Α.Τ. Λεβιδίου και έχουν αρχίσει οι έρευνες του εντοπισμού των απατεώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει γίνει εντοπισμός του οχήματος που είχαν. Το vlaxerna.gr θα σας ενημερώνει για την όποια εξέλιξη του θέματος. 

Να σημειώσουμε ότι χθες κυκλοφορούσαν στην Βλαχέρνα, κάποιοι που ζητιάνευαν!!! Παρακαλούνται οι κάτοικοι και ειδικά οι ηλικιωμένοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τέλος θα προτείναμε στην τοπική και δημοτική Αρχή, καθώς και στους συλλόγους του χωριού μας, να αναλάβουν πρωτοβουλία για την ενημέρωση από σπίτι σε σπίτι, όλων των μόνιμων κατοίκων, κυρίως των ηλικιωμένων, για το πως πρέπει να αντιδρούν σε τέτοια περιστατικά. Μην αφήνουμε τα “πράγματα”να γίνουν χειρότερα και κυρίως “μοιραία”, με την σκέψη ότι είναι ευθύνη μόνο της αστυνομίας ή άλλων αρχών.

Σχόλια
  1. Παν. Χαρ. Λολώνης
    21 Δεκεμβρίου, 2016

    Θετική ακούγεται η πρ΄όταση οι Σύλλογοι και οι υπόλοιποι φορείς να ενημερώσουν σπίτι με σπίτι τους κατοίκους του χωριού πλην όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει από άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενο και ξέρουν να εξηγήσουν στους κατοίκους τις ενδεδειγμένες αντιδράσεις σε περίπτωση που κάποιο περιστατικό συμβεί.

    Οι περισσότεροι από εμάς, δυστυχώς, πέραν από τα βασικά και αυτονόητα πρ΄άγματα, δεν έχομε γνώση για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι κακοποιοί ούτε για τους ενδεδειγμένους τρόπους αντίδρασης σε αυτές. Σίγουρα δε, ως φορείς δεν μπορούμε να πάρουμε ευθύνη και να γίνομε αυτουργοί σε κάποιο κακό συμβ΄άν.

    Θα μπορούσαμε, βεβαίως, να ερευνήσουμε και να δούμε αν υπάρχουν οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές και να φρον΄τίσουμε να τις διανέμουμε σε κάθε σπίτι στο χωριό προς ενημέρωση.

    Παν. Χαρ. Λολώνης

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια