Back to top
Τρίτη, 13 Μαρτίου, 2018 στις 9:27μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Η Τράπεζα Πειραιώς στο Λεβίδι Αρκαδίας, πλέον θα λειτουργεί δύο ημέρες την εβδομάδα!!

Τελικά “το μη χείρον βέλτιστον”!!

Η Τράπεζα Πειραιώς στο Λεβίδι Αρκαδίας, δεν θα κλείσει οριστικά, αλλά θα λειτουργεί δύο ημέρες την εβδομάδα!! Η λειτουργία της Τράπεζας δύο φορές την εβδομάδα, δεν είναι αρκετή για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής μας, αλλά βέβαια μένει να δούμε αν οι δύο αυτές μέρες λειτουργίας της, θα είναι οριστικές ή αποτελούν προσωρινή παράταση μέχρι να “φύγει” !! Ακόμη πρέπει να διευκρινιστεί αν θα προσφέρει όλες τις τραπεζικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα είχε.

Οι αντιδράσεις όλων των φορέων, αποτέλεσαν πράγματι τροχοπέδη στο οριστικό κλείσιμο της Τράπεζας και βέβαια δεν θα πρέπει να σταματήσουν και να συμβιβαστούν με το άνοιγμα των δύο ημερών μόνο (διότι όπως αναφέραμε αυτό μπορεί να είναι απλή παράταση για το μελλοντικό κλείσιμο!!).

Ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, θα έπρεπε να γνωρίζει πως πέραν των άλλων υπαρκτών και σημαντικών λόγων παραμονής του υποκαταστήματος στο Λεβίδι, υπάρχει και ένα ακόμη λόγος που δεν είναι άλλος από τον ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αλέξανδρο Παπαναστασίου, του εμπνευστή (1927) της ίδρυσης της Γεωργικής Τράπεζας που εξελίγχηκε σε ΑΤΕ και κατόπιν συγχωνεύθηκε (2012) με την Τράπεζα Πειραιώς. Στην εποχή μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ιστορικά γεγονότα και να τα αγνοούμε και πόσο μάλιστα να μην τα αγνοούν τα ανώτερα στελέχη των μεγάλων εταιρειών στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης τους.

Το γενικό “ξήλωμα” των υπηρεσιών από την περιοχή μας, αποτελεί υποβάθμιση και δημιουργεί πολλά προβλήματα στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Άλλωστε η μέχρι τώρα ανάπτυξη δημιουργήθηκε και χάρη σε αυτές τις υπηρεσίες που υπήρχαν! Πόσο μάλιστα τώρα που θα λείψουν, θα μπορούμε να μιλάμε για περαιτέρω ή τουλάχιστον διατήρηση της τοπικής ανάπτυξης! Να επισημάνουμε ακόμη ότι η “ηλεκτρονική ανάπτυξη” δεν μπορεί να καλύψει όλα τα θέματα, σε χωριά που κυρίως ζουν ηλικιωμένοι άνθρωποι και τέλος να μην αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένο γεγονός το “κλείσιμο” της κάθε χρήσιμης υπηρεσίας, διότι όλες αυτές συνδυάζονται και η μία συμπληρώνει την άλλη.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια