Back to top
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2020 στις 8:02μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.
Προσκυνηματική εκδρομή του Τμήματος Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του ΔΙΕΚ Τρίπολης.

Ειδικής μνείας χρήζει η βραχυπρόθεσμη, εκπαιδευτική, Προσκυνηματική εκδρομή του Τμήματος Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του ΔΙΕΚ Τρίπολης, όπου διοργάνωσε η Καθηγήτρια του Τμήματος, Εισηγήτρια του μαθήματος «Αρχές του Θρησκευτικού Τουρισμού», Θεολόγος Ευφροσύνη Καβουρίνου.
Με αυθεντικότητα, με γνήσιο πνευματικό χαρακτήρα, με διακριτική και θετική προσέγγιση, στα πλαίσια της διδασκαλίας μου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε ένα από τα αρχαιότερα και πιο αντιπροσωπευτικά Μοναστικά Κέντρα της Κυνουρίας και από τα σπουδαιότερα ολόκληρης της Αρκαδίας, στην Ιερά Μονή Σωτήρος Λουκούς καθώς και στο ιδιαίτερα αξιόλογο μνημειακό συγκρότημα της αρχαιότητας, στην Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού, με τελικό σταθμό ξεκούρασης το όμορφο Κεφαλοχώρι της Τσακωνιάς, τον Άγιο Ανδρέα.
Η Καθηγήτρια ως εξηγήτρια, συνόδευσε, καθοδηγώντας, υποδεικνύοντας και επεξηγώντας τη σημασία των προορισμών δίνοντας πληροφορίες για στοιχεία χωρογραφικά, ιστορικά, θεολογικά.

Η ίδια δήλωσε: Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ.Αλέξανδρο και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, για το συγγραφικό υλικό του ιδίου, περί της ιστορίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, το οποίο έθεσε στη διάθεσή μου, ακένωτο θησαυροφυλάκιο για την ιστορία των Ιερών Μονών μας, από το οποίο άντλησα τις αναφερόμενες πληροφορίες, καθώς και για τις ευλογίες του!!
Ευχαριστώ θερμά την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κ.Άννα Καραπαναγιώτου καθώς και την αρχαιολόγο στην οποία απευθύνθηκα, για την πρόσβαση που μας έδωσαν στον αρχαιολογικό χώρο της Έπαυλης του Ηρώδου, αφού δεν είναι επισκέψιμη για το κοινό!!
Ευχαριστούμε θερμά την Ηγουμένη Νεκταρία και τις μοναχές της Ιεράς Μονής Σωτήρος Λουκούς για την εκκλησιαστική μας εμπειρία και για το πόσο ευπρόσδεκτοι νιώσαμε στους χώρους της Μονής, μιας πνευματικής όασης, πέραν των δύο ωρών, για την υποδοχή και την φιλοξενία τους!!
Επίσης άξιοι συγχαρητηρίων οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ που έλαβαν μέρος στην εκδρομή και υποστήριξαν με σεβασμό, με υπομονή, με συνέπεια και ένθερμο ενδιαφέρον το Θρησκευτικό αυτό και Προσκυνηματικό ταξίδι, διότι ως γνωστόν ο Θρησκευτικός Τουρισμός οφείλει την ύπαρξη του στην επίσκεψη των ανθρώπων σε Ιερούς προορισμούς από την απαρχή ακόμη όλων των θρησκειών!!
Άλλωστε το σώμα του ταξιδεύοντος είναι το «όχημα» με το οποίο πραγματοποιείται το Θρησκευτικό Ταξίδι…


Ασφαλώς και η υποστήριξη του μαθήματος του Θρησκευτικού Τουρισμού από τα ΔΙΕΚ Τρίπολης, προωθεί και αναδεικνύει δραστηριότητες και δυνατότητες στην προσπάθεια ανάπτυξης των Θρησκευτικών Ταξιδιών!! Το σπάνιο Θρησκευτικό –Πολιτιστικό απόθεμα στην Πατρίδα μας συνιστά εχέγγυο για την ευτυχή ευόδωση των προσπαθειών σ΄ αυτόν τον πολλά υποσχόμενο τομέα του Τουρισμού, τον Θρησκευτικό Τουρισμό!!

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια