Back to top
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2020 στις 10:42πμ | Κατηγορία: Παιδεία | J.Arkas
Λήψεις για ντοκιμαντέρ της Cosmote History στο Δημ. Σχ. Βυτίνας

Πρωτόγνωρες κινηματογραφικές εμπειρίες μπροστά και πίσω από τις κάμερες γνώρισαν σήμερα μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Κωνσταντίνας Τζίφα, οι οποίοι/-ες πρωταγωνίστησαν σε σκηνές που λήφθηκαν  στο πλαίσιο δημιουργίας της σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σωσμένα», που θα προβληθεί στο συνδρομητικό κανάλι Cosmote History και αφηγείται την ιστορία της διάσωσης του γραπτού λόγου από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Η κινηματογράφηση αφορούσε τη λήψη σκηνών από τη διδασκαλία της γλώσσας και πραγματοποιήθηκε από συνεργείο της εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικού περιεχομένου Foss Productions, ύστερα από ειδική άδεια που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

Ενθουσιασμένοι οι μικροί μαθητές/-τριες ακολούθησαν πιστά τις σκηνοθετικές οδηγίες και διαχειρίστηκαν με άνεση την ξεχωριστή και σπάνια αυτή εμπειρία, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τη διαδικασία κινηματογράφησης, τα απαραίτητα μέσα αλλά και τα πρόσωπα που συμβάλλουν για να δημιουργηθούν λίγα λεπτά τηλεοπτικού βίντεο.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στο εξωτερικό και την απαιτούμενη επεξεργασία-μοντάζ τους επόμενους μήνες.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια