Back to top
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020 στις 9:58μμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.
Rapid Test για κορονοϊό στη Βλαχέρνα: εντυπωσιακή προσέλευση των κατοίκων!!

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σήμερα στη Βλαχέρνα, κάνοντας το rapid test για κορονοϊό, στους συγχωριανούς αλλά και σε κατοίκους όμορων χωριών. Η προσέλευση των κατοίκων της Βλαχέρνας ήταν εντυπωσιακή και πάνω από διακόσια άτομα έκαναν το τεστ (ανάμεσά τους και δέκα με είκοσι περίπου κάτοικοι από άλλα χωριά). Τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν ΟΛΑ αρνητικά και μόνο τρεις περιπτώσεις ήταν θετικοί (δύο συγχωριανοί μας και ένας από μακρινό χωριό). 

Οι κάτοικοι της Βλαχέρνας, κάτω από αυστηρά μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά, προσήλθαν για να κάνουν το τεστ. Πολλοί κάτοικοι είχαν κάνει το τεστ το Σαββατοκύριακο (χθες και προχθές), οπότε μπορούμε να μιλήσουμε για σχεδόν καθολική συμμετοχή-εξέταση των κατοίκων! Η αλήθεια είναι ότι μετά τα κρούσματα που ακούστηκαν και επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή (πέντε ατόμων σε δύο οικογένειες, με ήπια χαρακτηριστικά με καραντίνα στην οικία τους και χωρίς νοσηλεία σε νοσοκομείο) οι κάτοικοι της Βλαχέρνας αναστατώθηκαν και  συμμετείχαν στο rapid test. 

Τα σημερινά αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν έχει ξεφύγει ο ιός, όπως φήμες και ψευδή διασπορά ειδήσεων ακούγονται σε άλλα χωριά, για δήθεν διασοληνομένους, για δήθεν δεκάδες κρούσματα, κλπ. 

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όλοι να προσέχουμε και να μην θεωρούμε τον κορονοϊό, κάτι μακρινό, γιατί από ότι είδαμε έφτασε στην πόρτα μας!! Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα που προβλέπονται (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά, γάντια, κλπ), επίσης να μην προβαίνουμε σε  άσκοπες μετακινήσεις και επισκέψεις και ακόμη να μην πιστεύουμε σε παραφιλολογίες! Εννοείται ότι οι κάτοικοι (επτά τον αριθμό) με τα ήπια κρούσματα θα πρέπει να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες των ιατρών και της πολιτικής προστασίας. ώστε να το ξεπεράσουν ανώδυνα και να μην υπάρχει διασπορά του covid-19.

Στη Βλαχέρνα τουλάχιστον, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν υπάρχει συνεχή ενημέρωση (ανακοινώσεις δήμου, τοπικής κοινότητας, συλλόγων, κλπ) και αυστηρά μέτρα από τα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης. Εννοείται βέβαια ότι το παραμικρό λάθος, μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα και αυτό ισχύει για όλα τα χωριά της περιοχή μας! Τέλος να έχουμε το νου μας και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις μη τήρησης των μέτρων.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια