Back to top
Τετάρτη, 21 Ιουλίου, 2021 στις 8:18μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS
ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την Βλαχέρνα επισκέφτηκε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και αντιπροσωπία της Γερμανικής πρεσβείας, για τη δημιουργία Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου στο κτήριο του πρώην δημοτικού σχολείου και του κοινοτικού γραφείου. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Δημήτρης Κολλίντζας υποδέχτηκε τους καλεσμένους και τους ξενάγησε στους χώρους.

Η Sonja Bohnet Σύμβουλος Πολιτισμού και Τύπου της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του χωριού για την εγκάρδια υποδοχή. Τόνισε ότι “είναι μεγάλη της τιμή και χαρά να μπορούν να τους υποδέχονται σε αυτό το μέρος με ανοιχτά τα χέρια. Πριν από 77 χρόνια οι Γερμανοί  εθνικοσοσιαλιστές κατέστρεψαν το χωριό αυτό, δολοφόνησαν αντιστασιακούς αλλά και απλούς πολίτες, αυτό το έγκλημα δεν επιτρέπεται να το ξεχάσουμε. Δεν θέλουμε να το ξεχάσουμε, αλλά θέλουμε να μάθουμε μέσα από αυτό. Γι αυτό το λόγο χαίρομαι ιδιαίτερα που η Ελλάδα και η Γερμανία μπορούν να συνδιαμορφώσουν το μέλλον ως συνέταιροι στην Ευρώπη.”     

Ως ένδειξη φιλοξενίας και καλής θέλησης οι κάτοικοι του χωριού πρόσφεραν στην  κ. Sonja Bohnet ένα βάζο μέλι τοπικής παραγωγής και ένα αντίτυπο του βιβλίο “Η ΒΛΑΧΕΡΝΑ”, του αείμνηστου Δημητρίου Λολώνη, που περιλαμβάνει την ιστορία και λαογραφία του χωριού μας.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε με περιήγηση στο πάνω χωριό (δεξαμενή – πλατεία μεσαίας βρύσης – εκκλησία) και στο μνημείο της αντίστασης. 

Στο τέλος ο πρόεδρος του χωριού παρέθεσε γεύμα σε κατάστημα του χωριού μας.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια