Back to top
Τρίτη, 15 Μαρτίου, 2022 στις 9:32πμ | Κατηγορία: Οικονομία | argy
Αδήλωτα τετραγωνικά: Νέα ΠΑΡΑΤΑΣΗ για τους ιδιοκτήτες, έως 30-06-2022.

Νέα δυνατότητα ρύθμισης των αδήλωτων τετραγωνικών στα ακίνητα έως τις 30 Ιουνίου 2022, χωρίς να επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες με υπέρογκες αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων, τελών, προσαυξήσεων και προστίμων.

Η δήλωση των «ξεχασμένων» τετραγωνικών συνοδεύεται με πέναλτι 20%. Δηλαδή τα πρόσθετα ποσά των δημοτικών φόρων και τελών που αναλογούν στα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα θα είναι προσαυξημένα κατά 20%. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα γλιτώσουν από τις υπέρογκες αναδρομικές χρεώσεις που φθάνουν μέχρι και το 200%.

Οι οφειλές, που προκύπτουν μπορεί να καταβληθούν προς τους ΟΤΑ σε είκοσι τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο όριο μηνιαίας δόσης πλην της τελευταίας δόσης τα δέκα ευρώ για φυσικά πρόσωπα και τα πενήντα ευρώ για τα νομικά πρόσωπα. Μηνιαίες δόσεις με ποσό μικρότερο των ανωτέρω ελαχίστων ορίων, που έχουν ήδη καταβληθεί ή βεβαιωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, διατηρούνται σε ισχύ.

Για να εφαρμοστεί η νέα ρύθμιση θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για την υποβολή των εκπρόθεσμων αρχικών ή διορθωτικών δηλώσεων από τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες.

Κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου θα μπορεί με τους κωδικούς του TAXISNET να εισέρχεται στη διαδικτυακή εφαρμογή της ΚΕΔΕ, στην οποία θα εμφανίζονται τα στοιχεία κάθε ακινήτου του, που είναι καταχωρημένα στο Ε9 και στη βάση χρέωσης δημοτικών τελών του ΔΕΔΔΗΕ, συσχετισμένα με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου, εφόσον υπάρχει.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια