Back to top
Τετάρτη, 30 Μαρτίου, 2022 στις 9:05πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Καθαρισμός οικοπέδων κλπ. ακάλυπτων χώρων έως 30 Απριλίου 2022.

Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών κ.λ.π. ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων οικισμού υποχρεούνται να προβούν σε εργασίες καθαρισμού αυτών μέχρι την 30/04/2022, σύμφωνα με την ισχύουσα αριθμού 20/2022 (ΦΕΚ 1301/18-03-2022) Πυροσβεστική διάταξη.

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

α. Κοπή ξερών χόρτων και αυτοφυούς βλάστησης χωρίς κεντρικό κορμό και βλαστό μικρό ξυλώδη που διακλαδίζεται από το επίπεδο του εδάφους [βάτα, καλάμια, δάφνες, αγριοτριανταφυλλιές κλπ].

β. Υλοτομία και απομάκρυνση όλων των κλάδων δένδρων (σπασμένων, ξερών και υγιών) σε ύψος 1,50 από το έδαφος καθώς και σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από ακίνητα.

γ. Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού από την επιφάνεια του εδάφους (φυλλόστρωμα, ξερά χόρτα, κατακείμενα ξερά κλαδιά, λοιπών υπολειμμάτων καθαρισμού καθώς και τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή άλλων αντικειμένων εντός των ανωτέρω χώρων).

Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω υποχρεώσεων, ύστερα από αυτεπάγγελτο έλεγχο ή καταγγελία, ο Δήμος Τρίπολης:

1] Θα επιβάλλει πρόστιμο πενήντα λεπτά ανά τετραγωνικό μέτρο (0,50€/m2) του προς καθαρισμού χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ. 1 περ. 26 ν.3852/2010 ΦΕΚ 87/τ. Α’.

2] Θα προβαίνει, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης για καθαρισμό εντός της ταχθείσας προθεσμίας, σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό και σε βάρος των υπόχρεων θα βεβαιώνει το κόστος δαπάνης καθαρισμού, σύμφωνα με το άρθρο 75 περ. 26 υποπαράγραφος β” της παραγράφου Ι του ν. 3463/2006/ΦΕΚ 144/τ. Α’.

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΓΟΣ

Σχόλια
  1. Παναγιώτης Λολώνης
    2 Απριλίου, 2022

    Το να κοπούν κλαδιά και δέντρα που βρίσκονται σε κοντά σε κτίσματα σε απόσταση πάνω από 3 μ. το βλέπω μάλλον ανεφάρμοστο. Κόβει κανείς μία μυγδαλιά που τυχαίνει να είναι κοντά στο σπίτι του; Ορισμένοι έχουν χύσει ιδρώτα για να τις φυτέψουν και να τις μεγαλώσουν.

    Είμαι περίεργος να δω αν εφαρμόσει ο Δήμος το συγκεκριμένο μέτρο μέσα στην Τρίπολη, στον αστικό ιστό της οποίας τα όποια (λίγα) δέντρα συναντιούνται είναι “κολλητά” σχεδόν στα σπίτια ή στις πολυκατοικίες.

    Επίσης, είμαι περίεργος να δω αν ο Δήμος εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο για στα δικά του τα δέντρα που είναι στους κοινόχρηστους χώρους (π.χ. δρόμους, ή στο άλσος δίπλα στο Πεδίο του Άρεως).

    Είδομεν…

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια