Back to top
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2012 στις 5:26μμ | Κατηγορία: Άρθρα | argy
Οι κάτοικοι σφραγίζουν τη χωματερή στο Λεβίδι!

Ανοιχτή Συνέλευση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Λεβιδίου, έγινε την Κυριακή 29/01/2012,στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Συλλόγου Λεβιδίου. Στην απόφαση της Συνέλευσης, επισημαίνονται τα εξής: «Όλοι γνώριζαν ότι θα φτάσουμε ως εδώ, χρόνια τώρα. Ότι οι χωματερές μένουν ανοικτές παράνομα και θα πρέπει να κλείσουν το ήξεραν…οι τοπικοί άρχοντες είκοσι χρόνια τώρα αλλά επέλεγαν να κάνουν έργα βιτρίνας αντί να δώσουν λύση. Έργα βιτρίνας επιλέγει να κάνει και η σημερινή δημοτική αρχή (π.χ πλατεία Πετρινού) και όσο για τα σκουπίδια; Ας τα ρίξουμε στο Λεβίδι. Πρόστιμα και καταδίκες για το θέμα έχουμε φάει πολλά αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Και οι χωματερές που χρησιμοποιούμε τώρα και στην περιοχή μας (όπως αυτή στη θέση Μαγούλα) στα χαρτιά έχουν κλείσει και υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις για αυτό, αλλά στην πράξη χρησιμοποιούνται. Μάλιστα την Τρίτη 24/01 ανακαλύψαμε ότι έρχονται εδώ και τα σκουπίδια της Τρίπολης.
Ο Καλλικράτης μετέτρεψε το Λεβίδι σε χωματερή της Τρίπολης ανάμεσα σε όλα τα δεινά που μας επιφυλάσσει, καθότι εργαλείο της πιο αντιλαϊκής πολιτικής. Η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, ο κίνδυνος για την υγεία μας, και η πιθανότητα πυρκαγιάς στο Μαίναλο το καλοκαίρι όμως δε μας επιτρέπουν να συμβιβαστούμε με τις απάνθρωπες πολιτικές τους και τις “προσωρινές” τους λύσεις. Το έγκλημα πρέπει να λάβει τέλος.
Λύσεις υπάρχουν και ας ρωτήσουν να τις βρουν αν πραγματικά νοιάζονται. Κι αν νοιάζονται αλλά τους λείπει η χρηματοδότηση ας σταματήσουν τα έργα βιτρίνας ή ακόμα καλύτερα ας ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας ενάντια στους τοκογλύφους δανειστές μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους που μας τα στερούν.
Τις επόμενες μέρες θα είμαστε όλοι σε εγρήγορση για να εμποδίσουμε οποιαδήποτε ρίψη απορριμμάτων σε παράνομες χωματερές στην περιοχή μας. Δεν εμπιστευόμαστε τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής. Με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες θα τους σταματήσουμε.
Απαιτούμε:
Να σταματήσει τώρα η ρίψη απορριμμάτων σε παράνομες χωματερές.
Να δουλέψει επιτέλους η ανακύκλωση και να μαζεύονται τακτικά τα σκουπίδια της περιοχής.
Οποιαδήποτε μόνιμη λύση πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και λειτουργική και να μην επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή μας αλλά ούτε και οικονομικά τους δημότες μέσω αυξήσεων των δημοτικών τελών.
Τέρμα πια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Προχωράμε σε:
Σφράγισμα της παράνομης χωματερής στη θέση Μαγούλα για να μην χρησιμοποιηθεί ξανά από κανέναν (ούτε καν για τα απορρίμματα του Λεβιδίου και των γύρω χωριών).
Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Δευτέρα 30/01 στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.
Διερεύνηση της δυνατότητας να καταθέσουμε Αγωγή κατά προσώπων της δημοτικής αρχής.
Υπεύθυνη για την υλοποίησή της παρούσας απόφασης και για τη σύγκλιση της επόμενης Ανοιχτής Συνέλευσης ορίζεται η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Λεβιδίου.»

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια