Back to top
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, 2021 στις 10:09πμ | Κατηγορία: Άρθρα | TSARHL
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΈΡΝΑΣ

Κατά την επίσκεψη του Δημάρχου και των μηχανικών του Δήμου Τρίπολης, με αφορμή το έργο του οικογενειακού πάρκου, το οποίο χρηματοδοτείται από την Γερμανική πρεσβεία, ανέφεραν πως θα υπάρχει επικοινωνία και ενημέρωση για την δημιουργία του και ότι όλες οι γνώμες θα αξιολογηθούν.

Πάνω σ’ αυτό θα ήθελα να επισημάνω και να τονίσω ότι  ο Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων στο παρελθόν είχε αποφασίσει την υλοποίηση του Μουσείου Γραμμάτων και Τεχνών όπου και υλοποίησε μέρος των εργασιών της αίθουσας σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη. Ως εκ τούτου θα ήταν πρέπον, ο Σύλλογος να καλείται και να παρευρίσκεται στις διαδικασίες της μελέτης όσον αφορά τον σχεδιασμό του οικογενειακού πάρκου, ώστε να υπάρξει συνέχεια στην υλοποίηση  του Μουσείου Γραμμάτων και Τεχνών. Επίσης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων να γνωρίζει και να ενημερώνει τους συμπατριώτες για την σκέψη, μελέτη και υλοποίηση του έργου.

Θα συμφωνήσω και θα επιμείνω με την γνώμη για την δημιουργία Επιτροπής που θα ενημερώνεται και θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση του έργου δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους Βλαχερναίους να έχουν άποψη στην διαμόρφωση του έργου όχι από τον κάθε τυχόντα, αλλά από άτομα με γνώση και εξειδίκευση επί τεχνικών, αισθητικών και αρχιτεκτονικών θεμάτων που αφορούν τον χώρο του σχολείου και περιβάλλοντος χώρου.

Οι αρχές που διέπουν τη δράση του Δήμου και τις υπηρεσίες του, είναι η νομιμότητα, η διαφάνεια, η πληροφόρηση, η φιλικότητα, η αμεροληψία, η χρηστή διοίκηση, η ανταπόκριση στις ανάγκες του δημότη, η αποτελεσματικότητα, η συμμετοχή του δημότη και η διαβούλευση.

Εξ άλλου η διαδικασία της διαβούλευσης είναι μία δημοκρατική, θεσμοθετημένη και δομημένη διαδικασία διαλόγου στην οποία ο πολίτης έχει ταυτόχρονα με τον δήμο την δυνατότητα να ενημερώνεται για την πρόβλεψη των έργων που θα πραγματοποιηθούν και που τον αφορούν.

Εν κατακλείδι θα ήθελα να πω ότι η άριστη συνεργασία του δήμου με τους δημότες του είναι  να καλεί τους Φορείς, Συλλόγους και πολίτες του δήμου στη Δημόσια διαβούλευση για την σύνταξη της μελέτης, έτσι ώστε με την συμμετοχή τους να βοηθήσουν την Δημοτική αρχή είτε να  εντοπίσει το τι ενδιαφέρει περισσότερο (και έτσι να γίνει επιλογή) είτε να καταγράψει την άποψη τους πάνω στην εφαρμογή του έργου.

Με τις προσωπικές μου ευχές για ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

ΗΛΙΑΣ  ΣΩΤ. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια