Back to top

Αρχείο Νοέμβριος, 2020

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020 στις 10:01μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα (κτηνοτρόφοι, γεωργοί, μελισσοκόμοι, κλπ) και φυσικά οι μετακινήσεις όσων απαιτούνται για να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή των ελαίων και άλλων αγροτικών προϊόντων, επιτρέπονται. Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι καταρχήν το έγγραφο μετακίνησης τύπου Α, όπως επίσης και το Ε9 που φαίνεται η ιδιοκτησία του πολίτη που μετακινείται. Αυτό συμβαίνει και όταν η μετακίνηση είναι εντός νομού και όταν είναι εκτός νομού. Για τους επαγγελματίες αγρότες μπορούν να έχουν μαζί τους και την δήλωση ΟΣΔΕ ή μελισσοκομικό βιβλιάριο, κλπ. Στις μετακινήσεις εκτός νομού, χρειάζεται οι πολίτες κατά την επιστροφή τους στον νομό που κατοικούν, να έχουν το Ε1 ή την βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ειδικής χρήσης από το Taxis.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη, όπως επίσης όλοι οι πολίτες που μετακινούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.  Αυτά ισχύουν και για τι εσωτερικές μεταφορές στα χωριά, που επιτρέπονται, όπως π.χ. μετάβαση στην εργασία, επίσκεψη σε ιατρό, σε φαρμακείο, σε καταστήματα αγοράς προϊόντων πρώτης ανάγκης (Μίνι μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, κλπ), σε τελετές, σωματική άσκηση κοντά στο τόπο κατοικίας, κλπ. Επομένως ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, το έντυπο μετακίνησης τύπου Α ή SMS στο 13033, την αστυνομική μας ταυτότητα ή διαβατήριο και την μάσκα μας (αν πρόκειται για την μετάβαση στην εργασία μας, χρειάζεται το έντυπο μετακίνησης εργαζόμενου ή χαρτί από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ).

Να τονίσουμε ότι απαγορεύεται το κυνήγι, παρόλο τα έγγραφα αιτήματα πολλών κυνηγετικών συλλόγων, που ζητούσαν να επιτραπεί. Ομόφωνα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέρριψε το αίτημα αυτό και το υπουργείο προστασίας του πολίτη θεώρησε ότι θα είναι λάθος μήνυμα να επιτραπεί αυτή η εξαίρεση, και για τη κοινωνία και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Τόνισε μάλιστα, ότι όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, θα το επιτρέψουν.

Τα πρόστιμα για την μη χρήση μάσκας είναι 300 ευρώ, ενώ το ίδιο πρόστιμο ισχύει και για αυτούς που μετακινούνται άσκοπα ή χωρίς έγγραφο μετακίνησης ή SMS στο 13033 ή χωρίς αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (αναλυτικά τα πρόστιμα για πολίτες και επιχειρήσεις στο ΦΕΚ 4709/2020).

Στα πλαίσια της μείωσης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεχτικοί, ακούγοντας τους ειδικούς, ώστε να “βγούμε” αλώβητοι από αυτήν την παγκόσμια περιπέτεια της ανθρωπότητας.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΛΟΓΩ COVID-19

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020 στις 7:27μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | argy

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη και τους πελάτες του ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αίτησης ενίσχυσης που αφορά στην κρατική ενίσχυση λόγω της νόσου COVID 19 στους ελαιοπαραγωγούς. Δικαιούχοι κρατικής ενίσχυσης είναι γεωργοί που:

• Eίναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (η ιδιότητα αυτή αποδεικνύεται από την εγγραφή τους ως Κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότες στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων – απαιτείται ασφάλιση στον ΟΓΑ).

• Δραστηριοποιούνται στον τομέα της ελαιοποιήσιμης ελιάς ή/και διπλής κατεύθυνσης.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται έως τις 27/11/2020 και απαιτούνται οι κωδικοί taxisnet του παραγωγού. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2710 230604, 2710 230624 Τρίπολη, 27550 22140 Άστρος.

πηγή:www.easarcadias.gr

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020 στις 10:30μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Πυρκαγιά  στον κάμπο της Παναγίτσας, ξέσπασε σήμερα το απόγευμα. Η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη και έθεσε υπό έλεγχο την φωτιά.
 

Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του δήμου Τρίπολης

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, 2020 στις 10:01πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Με απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, συγκρότησε τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας αποτελούμενη από τα εξής πρόσωπα:

1. Ελένη Καρούντζου Αντιδήμαρχο, ως Πρόεδρο

2. Ζαμπαθά Χριστίνα, Δημοτική Σύμβουλο

3. Ελένη Τριάντου ΤΕ2 Κοινωνικών λειτουργών, ως εκπρόσωπο της Υπηρεσιακής Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής

4. Καρδαρά Παναγιώτη, ως εκπρόσωπο της Ένωσης Συλλόγων Δήμου Τρίπολης

5. Θεοδόσιο – Ενθύμιο Ζούζουλα, ως Εκπρόσωπο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης

6. Μπύρα Ανδρομάχη, ως εκπρόσωπο τον Γυμναστικού Συλλόγου Αρκαδίας

7. Κοντσούγερα – Τσιώλη Ελένη και

8. Σπηλιωτόπουλο Ηλία, ως εμπειρογνώμονες δημότες.

***

*** Δημοτική Επιτροπή Ισότητας:

Με τις διατάξεις του αρ.5 του ν.4604/2019 προστέθηκε στις αρμοδιότητες του τομέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, η αρμοδιότητα σχεδίασης, οργάνωσης, συντονισμού και εφαρμογής προγραμμάτων προώθησης της ισότητας των φύλων, σύμφωνα με τις πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, και πρωτοβουλιών για την προώθηση της ισότητας των φύλων εντός των διοικητικών τους ορίων, καθώς και η εφαρμογή του εργαλείου της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων.   Ως εκ τούτου, και με στόχο την ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές των Δήμων που εμπίπτουν στο φάσμα των αρμοδιοτήτων τους, θεσμοθετήθηκε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας σε κάθε Δήμο.

Επιπρόσθετα, με την αριθμ.1/30.1.2020 Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων δόθηκαν οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του ν.4604/2019 και προβλέφθηκε η σύσταση σε κάθε Δήμο Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, ως συμβουλευτικό όργανο προς το Δημοτικό Συμβούλιο, και παράλληλα, όπως προκύπτει από την Αιτιολογική Έκθεση του ν.4604/2019, ως συνδετικός κρίκος της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων με την Αυτοδιοίκηση για την εφαρμογή πολιτικών ισότητας, με αποκλειστικές αρμοδιότητες απαριθμούμενες περιοριστικά.

 

 

Μεγάλη ανακάλυψη στο Σπήλαιο Κάψια Αρκαδίας – Υπάρχει σύνδεση δύο σπηλαίων!

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, 2020 στις 7:21μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.

Ένα σημαντικό γεγονός για την σπηλαιολογία στη χώρα μας, έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες. Ομάδα από την σπηλαιολογική ομάδα “Σπηλαιολογία Αργολίδας και Κορινθίας” και τον ΣΠΗ.ΝΑ ανακάλυψαν την σύνδεση των σπηλαίων Κάψια και Τούση στην Αρκαδία.

Το σπήλαιο βρίσκεται σε απόσταση 1 χλμ. από τον οικισμό Κάψια, στο νοτιοδυτικό άκρο της πεδιάδας της Αρχαίας Μαντινείας και αποτελεί τμήμα ενός συστήματος ενεργών και ανενεργών καταβοθρών. Στα ευρήματα του σπηλαίου συγκαταλέγονται πολυάριθμα θραύσματα ανθρώπινων οστών και κρανίων, καθώς και λυχνάρια που ανήκουν στην ύστερη αρχαιότητα. Και προέρχονται από άτομα που πνίγηκαν κατά τη διάρκεια πλημμύρας του σπηλαίου κατά τους ιστορικούς χρόνους. Το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο κατά τα νεολιθικά, ελληνιστικά χρόνια και στον 4ο-6ο αιώνα μ.Χ.

Από το 1911 όπου έγινε η επίσημη ανακοίνωση για τον σπηλαιολογικό αυτό θησαυρό και το 1974 όπου ανακαλύφθηκε το νέο τμήμα του σπηλαίου, το 2020 φαίνεται ότι ήρθε να αποκαλύψει των σύνδεση του σπηλαίου Κάψια με το σπήλαιο Τούση.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά σπήλαια που οι σπηλαιολόγοι πιθανολογούν ότι συνδέονται με αλλά και έχουν γίνει ελάχιστες συνδέσεις, μιας και απαιτούν πολύ μεγάλη προσπάθεια εξερεύνηση και επιμονή.

Σε ανάρτησή της, σε σελίδα στο Facebook, η Σπηλαιολογία Αργολιδοκορινθίας αναφέρει μεταξύ άλλων: Συγχαρητήρια στον Γιάννη Φαρσάρακη και τους σπηλαιο-συντρόφους του, για αυτή την επιτυχία! Τώρα θα χρειαστεί να γίνει η χαρτογράφηση της σύνδεσης των δυο σπηλαίων ώστε να δούμε, εκτός των άλλων και το μήκος του συστήματος πλέον, Κάψια – Τούση.

Για την ιστορία: το μεγαλύτερο σπήλαιο σε μήκος στον κόσμο είναι το Μαμούθ στις ΗΠΑ, στην ουσία είναι ένα σύστημα σπηλαίων που ενώθηκε από σπηλαιολόγους…υπάρχει μια περιγραφή ενός από αυτών, για τα αισθήματα που ένιωσε όταν μετά από ώρες εξερεύνησης αντίκρισε την κουπαστή του διαδρόμου της τουριστικής διαδρομής του Μαμούθ!

ΓΕΝΝΗΣΗ

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, 2020 στις 4:15μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Η Αργυρούλα Δημ. Τσαρουχά (εγγονή γερο-Νταλακούρα) και ο Σπύρος Παν. Τζανετάκος, απέκτησαν αγοράκι.

Να σας ζήσει!

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 στο TAXISnet!

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, 2020 στις 9:13πμ | Κατηγορία: Οικονομία | argy

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 στην ιστοσελίδα www.aade.gr. Τα νέα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν τα ίδια με την περσινή χρονιά και η προθεσμία για την καταβολή τους, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020 (ενδεχομένως λόγω covid-19 να πάρουν παράταση έως 28/02/2021).

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής οι ιδιοκτήτες των επιβατικών αυτοκινήτων, υποχρεούνται να πληρώσουν τα τέλη εις διπλούν! Όπως κάθε χρόνο, δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όσοι καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 (ή την ημερομηνία παράτασης), θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εκτυπώσουν το έντυπο των τελών κυκλοφορίας από το TAXISnet. Η πληρωμή μπορεί να γίνει στις τράπεζες ή με κάθε τραπεζικό μέσο (e-banking, ΑΤΜ) ή στα ΕΛΤΑ. Επίσης οι τράπεζες θα βγάλουν και προγράμματα πληρωμής των τελών, με άτοκες δόσεις. 

Τα φετινά ειδοποιητήρια, περιλαμβάνουν και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους και εκτυπώστε τα Τ.Κ.:

Η Βλαχέρνα στην αυριανή εκπομπή του ALPHA TV “ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ”!

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, 2020 στις 8:14μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | LENA

Στην αυριανή εκπομπή “ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ”, στον ALPHA TV, θα προβληθεί το video που είναι αφιερωμένο στην 2η καραντίνα, με μουσική ενορχήστρωση καλλιτεχνών από την Βλαχέρνα Αρκαδίας!!

 

Αστυνομία: Προσοχή αν δείτε αυτό το email μην το ανοίξετε!

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου, 2020 στις 9:20μμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | argy

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιπτώσεις απόπειρας υποκλοπής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μέσω email με τη χρήση τεχνικών «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing).

Συγκεκριμένα, μέσω email, που αποστέλλονται μαζικά προς τους πολίτες, με εμφανιζόμενο αποστολέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταχυδρομείου, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να υποκλέψουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα με πρόφαση απαίτηση για πληρωμή εξόδων μεταφοράς και φύλαξης προϊόντων.

Τα email εμπεριέχουν συνδέσμους (links), που οδηγούν σε ιστοσελίδες στις οποίες πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία εισόδου σε online λογαριασμούς (email, social media, web banking) αλλά και καρτών πληρωμών.
Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης του email συμπληρώσει τα στοιχεία που του ζητούνται, οι δράστες τα αξιοποιούν είτε για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς του θύματος, είτε για να προβούν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς εξουσιοδότηση, με χρήση των υποκλαπέντων στοιχείων καρτών.

Από την Αστυνομία, επισημαίνεται ότι τα email αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή. Οι χρήστες του Διαδικτύου που τα λαμβάνουν καλούνται:

– να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους,

– να μην απαντούν στα μηνύματα,

– να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών, καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Μέσω Twitter: @CyberAlertGR

Τηλεφωνικά: 11188